ION CEBAN: PROGRAMUL DE ADMINISTRARE PE CARE IL PROPUNEM CHISINAUIENILOR ARE LA BAZA 5 DOCUMENTE STRATEGICE

Ion Ceban, candidatul la funcția de primar al municipiului Chișinău, și-a prezentat astăzi, în cadrul unei conferințe de presă, programul său electoral, informează OFICIAL.

Ceban a spus că principalele 3 probleme care afectează prezentul și amenință viitorul municipiului Chișinău sînt exodul, economia primitivă și incompetentă și dezbinarea socială. În context, el a îndemnat toți candidații să se concentreze pe problemele orașului în această campanie electorală.

„Conceptul de administrare pe care îl propunem chișinăuienilor are la bază 5 documente strategice, care vor sistematiza dezvoltarea municipiului, dar și 5 programe prioritare”, a subliniat politicianul.

Astfel, cele 5 documente care vor sta la baza viziunii de dezvoltare a municipiului Chișinău sînt: Concepția de dezvoltare durabilă a mun. Chișinău, Planul Urbanistic General, Planul de mobilitate urbană durabilă, Harta investițională a Chișinăului și Conceptul de reabilitare a zonei istorice a orașului. Iar cele 5 programe prioritare sînt: „Administrat eficient”, „Oraș confortabil”, „Pentru toate familiile, pentru familia ta”, „Oraș al oportunităților”, „Oraș smart”.

Ion Ceban a subliniat că, în administrarea orașului, se va concentra pe implicarea oamenilor. „Un oraș nu poate fi administrat fără oameni. Orașul a fost și este administrat, fără a fi întrebată părerea oamenilor. Spre mare regret, niciodată oamenii nu au devenit parteneri. Orașul nu poate exista fără oameni, el este pentru oameni. Noi vom propune cîteva modele de intervenție – consultarea experților, societății civile, în toate subiectele, iar local, unde sînt vizați oamenii direct, să fie consultări cu ei”, a spus el.

De asemenea, candidatul a spus că are experiență managerială, este om de echipă și își dorește management diferit. „Eu îmi doresc management cu oameni, cu echipă, care să ofere posibilități de creștere tuturor, vreau management bazat pe performanță. Eu știu cum să promovez oamenii, tinerii, știu cum să aduc bani, prin proiecte”, a spus Ceban, precizînd că are planuri și programe concrete și știe cum să realizeze toate aceste lucruri. „Eu promit și eu fac. Eu voi face și bine voi face. Voi depune toate eforturile, voi atrage toate sursele din exterior ca să realizez ceea ce mi-am propus în Chișinău”, a subliniat pretendentul la fotoliul de primar.