ION CEBAN, NEMULTUMIT DE STAREA DE LUCRURI DIN SECTOARE: CE LE-A CERUT PRETORILOR

Primarul Chișinăului le-a solicitat pretorilor o listă a blocurilor de locuit în care se vînd băuturi alcoolice. El a mai cerut salubrizarea curților și evacuarea gheretelor instalate neautorizat.

Primarul Ion Ceban s-a declarat nemulțumit de calitatea lucrărilor de salubrizare în Capitală. Din curțile mai multor blocuri de locuit nu au fost evacuate frunzele căzute.

„Sînteți mandatați să faceți curat în sectoare”, le-a pus în vedere primarul general pretorilor, în ședința operativă de luni, 2 decembrie.

În ședință au fost audiate rapoarte cu privire la salubrizarea și asigurarea serviciilor cu tehnică specializată și utilaje pentru evacuarea deșeurilor menajere solide și vegetale.

Raportori de bază pe această chestiune au fost Ion Burdiumov, șef al Direcției generale locativ-comunale și amenajare, și Adrian Boldurescu, șef al Direcției generale transport public și căi de comunicație.

O altă chestiune a vizat evacuarea deșeurilor menajere din municipiul Chișinău și problema cîinilor maidanezi, raportor fiind Eugeniu Axentiev, director al Î.M. „Autosalubritate”.

Primarul Ion Ceban i-a avertizat pe pretori că, dacă va primi în continuare fotografii de la chișinăuieni cu mormanele de gunoi neevacuate, va merge personal la fața locului pentru a-și face selfie și a le arăta problema cu degetul.

Inaugurarea Pomului de Crăciun în centrul Chișinăului, de 1 decembrie, de asemenea, a scos la iveală anumite probleme ce țin de salubrizare, a adăugat primarul.

Ion Ceban le-a cerut pretorilor celor 5 sectoare ale Capitalei - Pavel Rusu (Centru), Sinilga Școlnic (Ciocana), Boris Prepelița (Botanica), Vadim Brînzaniuc (Buiucani), Vlad Melnic (Rîșcani) – să monitorizeze fenomenul gheretelor instalate neautorizat.

„În 10 zile să nu mai existe!”, a cerut primarul general.

O altă problemă pusă în vedere pretorilor este cea a barurilor și restaurantelor care nu-și încheie programul de lucru la ora stabilită, vizitatorii localurilor continuînd să consume alcool și să petreacă pînă la ore foarte tîrzii.

„Vă rog, dacă aveți nevoie de ajutorul Poliției, să ne spuneți”, i-a îndemnat primarul pe pretori.

De asemenea, primarul Capitalei le-a solicitat pretorilor să prezinte o listă a tuturor blocurilor de locuit în care se vinde alcool, în spații închiriate sau improvizate de agenți economici.

Problema creată de aceste „puncte de vînzare” este următoarea, potrivit primarului: în fața blocurilor se află terenuri de joacă pentru copii, iar oamenii care cumpără și consumă băuturi alcoolice în preajmă apar în stare de ebrietate în preajma minorilor și utilizează un limbaj licențios.

Sursa: sputnik.md