ION CEBAN: MOLDOVA POATE FI SCOASA DIN CRIZA TIMP DE 5-7 ANI

Republica Moldova poate fi scoasă din criza profundă în care se află în 5-7 ani. Pentru aceasta este nevoie de voință politică. Declarația a fost făcută de șeful Fracțiunii Partidului Socialiștilor în Consiliul municipal Chișinău, Ion Ceban, în cadrul emisiunii „Glavnîi vopros” de la postul de televiziune NTV Moldova, transmite IPN.

Potrivit lui, este necesară o strategie de dezvoltare a țării, ceea ce actualmente lipsește în Republica Moldova. „Trebuie să existe un program anti-criză. Acesta trebuie să reflecte toate domeniile, începînd de la sectorul social, sănătate, educație, instituția familiei și terminînd cu alte lucruri. Deci, este nevoie de voință politică, program și oameni care să-l implementeze. Și, desigur, să nu se fure”, spune Ion Ceban.

Referindu-se la protestul care a avut loc în dimineața zilei de 27 august, de Ziua Independenței Republicii Moldova, Ion Ceban a numit aceste acțiuni drept provocări prin care s-a vrut împiedicarea liderilor din stat să depună flori la monumentul lui Ștefan cel Mare. Potrivit lui, acest lucru nu este acceptabil pentru că în toți cei 27 de ani de independență conducerea statului a depus flori și acest lucru nu trebuie să fie întrerupt.

Sursa: socialistii.md