ION CEBAN LE-A CERUT ORGANELOR DE APLICARE A LEGII SA EVALUEZE ACTIUNILE PRIMARULUI CHISINAULUI

Primarul general Dorin Chirtoacă, în timp ce se află în arest la domiciliu, continuă să obstrucționeze activitatea Primăriei și realizarea proiectelor adoptate de Consiliul municipal Chișinău.

Șeful fracțiunii Partidului Socialiștilor în Consiliul municipal, Ion Ceban a declarat marți, 18 iulie, la ședința Consiliului municipal că, există „unele plîngeri din partea primarului cu privire la punerea în aplicare a proiectelor privind depozitele de deșeuri din Țînțăreni și Bubuieci“.

„Chirtoacă de acasă oferă astfel de instrucțiuni? Acest lucru este inacceptabil”, a protestat socialistul.

El s-a adresat către organele de aplicare a legii, cu cererea „de a se pronunța cu privire la acțiunile primarului. Este inacceptabil faptul că el stă acasă și împiedică activitatea primăriei și consiliului municipal.”

Viceprimarul Nistor Grozavu i-a spus lui Ion Ceban, că „nu am auzit că primarul împiedică activitatea primăriei și Consiliului municipal, precum și punerea în aplicare a proiectelor. Secretarul ales de Consiliul municipal, Adrian Talmaci la fel nu se supune primăriei. Talmaci este în concediu, el trebuie să fie chemat și să se perfecteze toate documentele. Astăzi, mulți cetățeni așteaptă semnarea documentelor. ”

Șeful ședinței Consiliului municipal a menționat că „în primărie se află și consilierii Partidului Liberal, dar din anumite motive nu au venit la ședință.“ El a invitat toți consilierii să participe la ședință.

Sursa: socialistii.md