ION CEBAN: LASATI OAMENII SA VOTEZE PE CINE CONSIDERA EI NECESAR

Pe data de 12 iunie, fracțiunea Partidului Socialiștilor le-a cerut din nou consilierilor CMC să se întrunească și să discute problemele actuale. Cu toate acestea, consilierii municipali continuă să boicoteze ședința.

”Nimeni nu ar putea împiedica activitatea Consiliului municipal, deși i-au fost retrase o bună parte din competențe. Ceea ce este necesar ca astăzi să facă CMC este să se întrunească, să aleagă un secretar interimar necorupt, nebănuit de nimeni de oricare lucruri în trecut. Și astfel de oameni sînt. Oameni care nu ar bloca semnarea acestor decizii. Oameni care nu ar bloca intrarea în vigoare a acestor decizii. Se poate de lucrat, dacă ar veni consilierii la ședință. Dacă nu există voință, atunci de ce mai avem nevoie de acest primar și Consiliu municipal? Haideți să facem alegeri concomitent, iar cetățenii să voteze pe cine consideră ei necesar”, a declarat luni, la o conferință de presă, șeful fracțiunii Partidului Socialiștilor, Ion Ceban.

Potrivit lui, ”la aceste cîteva ședințe eșuate veneau și vin numai socialiștii, fracțiunea PCRM și consilierii independenți. Toți sînt invitați de fiecare dată. Astăzi se încheie ședința, care a început pe data de 11 mai. Chiar nu este nevoie s-o închidem, deoarece, conform legii, în cazul în care ea nu are loc, este considerată încheiată”.

”Proiectele de decizii sînt elaborate. Aceste lucruri doar trebuie votate și reglementările respective trebuie puse în aplicare. Ce ține de transparența în procesul decizional, de patru luni de zile tot nu putem desfășura aici ședințe, deși sistemul privind votul electronic este elaborat. Asta ar însemna transparența comisiilor, transparența deciziilor. Asta nu ar însemna subiecte cu caracter funciar sau arendă. Pentru că ele ar trebui să meargă la licitații publice astfel ca bugetul să încaseze surse maxime pentru toate proiectele și programele pe care le-ar putea avea puse în derulare de acum încolo. Reamintesc că nimeni nu ar putea împiedica activitatea Consiliului municipal, deși i-au fost retrase o bună parte din competențe”, a menționat Ceban.

Sursa: socialistii.md