ION CEBAN: LA CHISINAU TREBUIE SA FIE ALES UN NOU PRIMAR, CIT SI UN NOU CONSILIU MUNICIPAL

Pe data de 7 iunie, fracțiunea Partidului Socialiștilor a încercat încă o dată să întrunească Consiliul municipal Chișinău, pentru a discuta problemele de gestionare a Chișinăului apărute în legătură cu arestul primarului general și sabotajul liberalilor. Însă, la ora 10:00, în sala de ședințe au fost prezenți doar consilierii socialiști.

Șeful fracțiunii socialiștilor, Ion Ceban a declarat că, liberalii boicotează intenționat ședința consiliului, ca să nu soluționeze problemele, să nu plătească salariile, și în cele din urmă, oamenii să iasă în străzi și să ceară libertate primarului Chirtoacă.

”Ieri am văzut o bună parte a funcționarilor primăriei la Centrul Național Anticorupție (CNA), care scandau ”Libertate lui Chirtoacă!”. Din cîte înțelegem noi, inclusiv a fost condiționată treaba legată de salarii. Să se blocheze la maxim procesul de gestionare a capitalei”, a declarat Ion Ceban.

Consilierul a comentat ironic despre faptul că în tot acest timp, cei arestați „nu au făcut bani din parcări, nu au bani asigurați pentru toate rudele și pentru o viață sau două înainte. Acest lucru este cel puțin nedrept”.

Ion Ceban a menționat că, situația cu reținerea salariilor este inadmisibilă: Chirtoacă trebuie să semneze toate documentele necesare pentru achitarea salariilor.

Potrivit lui, ”socialiștii sînt gata și astăzi, și mîine, și în orice altă zi să vină la ședință, ca să discute subiectele legate de municipalitate. Chișinăuienii își dau seama foarte bine ce se întîmplă în capitală și de asemenea, că e nevoie de o persoană care va putea gestiona orașul. La Chișinău trebuie să fie ales un nou primar, cît și un nou Consiliu Municipal”.

Sursa: socialistii.md