ION CEBAN: IN ACEST AN VOR APAREA MAI MULTE PARCARI IN CHISINAU

Primarul general al municipiului Chișinău, Ion Ceban, anunță că în acest an în municipiul Chișinău vor fi amenajate mai multe parcări. Edilul a evitat să răspundă clar cîte parcări, unde și cînd vor fi construite, dar a dat asigurări că va face publică această informație într-o lună.

Parcările sînt conectate la sistemul de transport. „Am zis: cînd vorbim despre bandă dedicată, transport public, parcări, tichetare electronică – toate lucrurile trebuie privite în ansamblu. Acum lucrăm la conceptul acesta de parcări supraetajate, subterane, în curțile blocurilor de locuit, în perimetrul străzilor paralele celor magistrale”, a anunțat Ion Ceban în cadrul emisiunii „Moldova în direct” de la postul public Moldova 1.

Potrivit lui Ion Ceban, parcări trebuie să apară la intrările în oraș astfel încît cetățenii să meargă prin capitală cu transportul public și pentru a nu aglomera orașul. De asemenea, parcări trebuie construite în centrul urbei pentru că există un număr mare de mașini parcate haotic și pentru care nu există reglementare în momentul de față.

De asemenea, Ion Ceban a anunțat că în capitală deja a început procesul de plombare a drumurilor cu asfalt rece, lucrări care sînt permise în timpul rece al anului. Totodată, în luna martie vor începe lucrările de acoperire cu asfalt cald. „Pe toate drumurile magistrale urmează să finalizăm plombările pînă la sfîrșitul lunii februarie, după care începem cu asfaltul cald. Vom interveni și în curțile blocurilor”, a continuat primarul.

Edilul a mai menționat că urmează să fie definitivate lucrările pe străzile Ion Creangă, 31 August 1989 și Tighina.

Sursa: IPN