ION CEBAN ESTE STAGIAR LA SCOALA NATIONALA DE ADMINISTRATIE DE LA PARIS

Liderul fracțiunii Partidului Socialiștilor din RM din Consiliul Municipal Chișinău Ion Ceban, va fi stagiar în următoarele săptămîni la Școala Națională de Administrație de la Paris.

”Acest modul, posibil cu suportul Guvernului Franței și Ambasadei Franceze la Chișinău, va avea ca subiect de baza practicile de combatere a corupției în administrația centrală și cea locală”, a scris Ion Ceban pe rețelele de socializare.

Ion Ceban a menționat că el este mîndru să conducă fracțiunea Socialiștilor din Consiliul Municipal Chișinău, cea care a dat publicității zecile de scheme grave de corupție din capitală, contribuind la demisia numeroșilor funcționari. Potrivi lui, acest lucru este doar un început.

”Fracțiunea Socialiștilor este singura fracțiune care nu poate fi învinuită de votarea măcar a unui singur proiect care să poarte caracter coruptibil pe durata întregului mandat.Tot noi sintem cei care am propus în această perioadă votarea electronică, achizițiile publice electronice, insistam pe implementarea tichetelor electronice în transport și utilizarea GPS-urilor, ghișeului electronic pentru diminuarea factorilor de corupție, licitațiilor publice pentru terenuri și arenda muncipală, angajare doar în baza de concurs etc.

Știu că vom reuși să schimbăm lucrurile spre bine, chiar dacă ne va lua un pic de timp”, a remarcat Ion Ceban.

Sursa: socialistii.md