ION CEBAN ESTE LIDERUL RATINGULUI DE INCREDERE AL POTENTIALILOR CANDIDATI PENTRU FUNCTIA DE PRIMAR GENERAL AL CHISINAULUI

Șeful fracțiunii Partidului Socialiștilor în Consiliul Municipal Chișinău, Ion Ceban, este liderul ratingului de încredere al potențialilor candidați pentru funcția de primar general al capitalei, potrivit sondajului realizat în martie 2018 de către Asociația Sociologilor și Demografilor din Moldova.

Potrivit sondajului, dacă duminica viitoare ar avea loc alegeri în Chișinău, pentru Ion Ceban ar vota 30% dintre cei deciși sau 20,5% din totalul respondenților, inclusiv cei indeciși.

Trebuie menționat faptul că sondajul a fost efectuat chiar înainte ca Ion Ceban să fie recomandat în calitate de candidat din partea Partidului Socialiștilor pentru postul de primar general al Chișinăului. Din start, Ion Ceban este lider în topul preferințelor alegătorilor.

De asemenea, sondajul a confirmat tendințele evaluării anterioare a încrederii în politicieni și în partidele politice. Potrivit rezultatelor, Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, se bucură de încrederea de necontestat a moldovenilor – mai mult de jumătate din cetățenii Republicii Moldova (52,6%) au încredere în șeful statului. Igor Dodon se bucură de o încredere de 15 ori mai mare din partea moldovenilor decît prim-ministrul Pavel Filip, în care au încredere doar 3,1 % din cetățeni, și de o încredere de 52 de ori mai mare, decît președintele Parlamentului, Andrian Candu, care se bucură doar de 1% încredere din partea oamenilor.

Potrivit sondajului, Partidul Socialiștilor se situează în fruntea clasamentului formațiunilor politice. Dacă duminica viitoare ar avea loc alegeri, atunci 50,5% din numărul persoanelor care s-au decis deja ar vota pentru PSRM. În Parlament ar mai accede Partidul Acțiune și Solidaritate (19,3%), Partidul Democrat (10,7%) și platforma “Demnitate și Adevăr” (8,9%).

La sondajul realizat în Martie 2018 de către Asociația Sociologilor și Demografilor din Republica Moldova au participat 1197 cetățeni moldoveni din 79 de localități, cu excepția Transnistriei. Marja de eroare este de +/-3%.

Sursa: socialistii.md