ION CEBAN, DESPRE MIROSUL URIT DIN CHISINAU: CEI VINOVATI - CONCEDIATI SI PEDEPSITI, IAR PROIECTUL PRIVIND REABILITAREA STATIEI DE EPURARE REVIZUIT!

Problema duhorii, care este simțită de toți locuitorii Chișinăului, necesită o abordare complexă, consideră candidatul pentru funcția de primar al Capitalei Ion Ceban, informează TRIBUNA. Ceban, în cadrul unei emisiunii „Candidat” de la postul TVC21, a precizat că vinovații pot fi căutați la nesfîrșit, însă aceasta nu va soluționa problema.

„În primul rînd, trebuie să fie demiși conducătorii instituțiilor responsabile de acest domeniu. Ei primesc salarii fabuloase și nu au nici o scuză pentru ceea ce se întîmplă. Ei trebuiau să prevină apariția problemei, iar dacă a și apărut, atunci să o soluționeze. În al doilea rînd, în perioada 2011-2012, au fost modificate prevederile legale ce trebuie să fie revăzute, deoarece într-adevăr au loc deversări în bazinele acvatice. În al treilea rînd, este necesar să fie revăzut proiectul privind reabilitarea stației de epurare, care costă 24 de milioane de euro. De asemenea, trebuie să fie trași la răspundere cei care aruncă deșeuri în bazinele acvatice ale Capitalei”, a menționat candidatul la șefia capitalei.

În context, candidatul a precizat că despre multe dintre abaterile comise, inclusiv despre poluarea lacurilor și rîurilor Capitalei, este informat de către locuitorii Capitalei prin intermediul site-ului ionceban.md El a îndemnat chișinăuienii să continue să expedieze problemele și propunerile lor.

Cristina PENDEA