ION CEBAN: ALEGERILE ANTICIPATE IN CHISINAU SI LA BALTI AR TREBUIE SA FIE ORGANIZATE CONCOMITENT CU ALEGERILE PARLAMENTARE PE TARA

Alegerile anticipate din Chişinău şi Bălţi trebuie să fie organizate concomitent cu alegerile parlamentare anticipate din ţară. Declaraţia în cauză a fost făcută de preşedintele fracţiunii Partidului Socialiştilor din Republica Moldova în Consiliul Municipal Chişinău, Ion Ceban, la 16 februarie, după declaraţia lui Dorin Chirtoacă privind demisia sa din postul de primar general de Chişinău.

„E una din puţinele decizii corecte pe care le-a luat Dorin Chirtoacă în cei 10 ani de mandat! Alegerile anticipate trebuie organizate atît în Chisinau, cît şi la Bălţi cît mai rapid. Ideal ar fi sa fie desfășurate în aceeași zi cu cele parlamentare anticipate pe ţară, tot în mai anul curent. Această poziţia am expus-o după parlamentarele din 2014 şi localele din 2015”, a subliniat Ion Ceban.

Vă amintim că, săptămîna trecută, Preşedintele RM Igor Dodon l-a îndemnat pe Dorin Chirtoacă să demisioneze din proprie iniţiativă.

„Dacă cel care a încălcat legea timp de 10 ani, mă refer la domnul Chirtoacă, şi-ar da demisia, acesta ar fi un pas demn. Astfel, dînsul ar provoca alegeri anticipate în Chişinău şi aceasta ar fi varianta cea mai bună pentru capitală”, a menţionat şeful statului într-un interviu pentru postul de radio „Europa Liberă”.

Sursa: socialistii.md