ION CEBAN A VORBIT DESPRE SOLUTII PENTRU IMBUNATATIREA GOSPODARIEI LOCATIV-COMUNALA

Candidatul Partidului Socialiștilor din RM la funcția de primar general al capitalei, Ion Ceban, a vorbit în cadrul conferinței de presă susținută în ziua de 14 mai, despre soluțiile propuse de echipa sa pentru îmbunătățirea situației gospodăriei locativ-comunală din Chișinău.

Ion Ceban a remarcat că domeniul gospodăririi locativ-comunale din Chişinău se confruntă la moment cu grave probleme – începînd de la dotarea tehnică şi capacitatea de reacţie a subdiviziunilor specializate şi terminînd cu condiţiile de activitate ale angajaţilor.

”Nu cred că voi greşi dacă voi spune că acest domeniu este unul dintre cele mai vulnerabile din capitală, iar consecinţele le resimţim fiecare dintre noi. De aceea, împreună cu echipa mea, ne propunem să acordăm domeniului respectiv maximă atenţie, deoarece fără redresarea situaţiei care este aici, nu vom putea vorbi despre dezvoltarea capitalei per ansamblu”, a spus candidatul.

Potrivit lui Ceban, un prim pas pe care-l va face, împreună cu echipa sa în această direcție va fi demararea unei ample inventarieri, care să scoată în evidență starea reală a lucrurilor. În paralel, va fi efectuat auditul fiecărei întreprinderi ce activează în acest domeniu, pentru a iniția proceduri de regres astfel încît pierderile suportate, care acum sînt puse în spatele locuitorilor orașului, să fie recuperate din contul celor vinovați.

”O altă măsură cu care vom veni în mod obligatoriu va fi o amplă reorganizare în domeniu, care să asigure ordinea în domeniul gospodăririi locativ-comunale şi să presteze cetățenilor servicii de calitate, la cele mai înalte standarde”, a remarcat Ion Ceban.

O direcție prioritară în activitatea echipei candidatului PSRM în acest domeniu va fi dotarea tehnică corespunzătoare a întreprinderilor respective.

Ion Ceban a atras atenția asupra necesității de a îmbunătăți condițiile angajațiilor din domeniul dat: mărirea salariilor, asigurarea cu spațiu locativ, pregătirea profesională.

Sursa: socialistii.md