ION CEBAN A PROPUS NUMIREA UNUI VICEPRIMAR SI CREAREA UNEI NOI DIRECTII RESPONSABILE DE SUBURBIILE CHISINAULUI

Unul din viceprimarii Chișinăului va fi responsabil de comunicarea permanentă cu suburbiile și soluționarea problemelor acestora.

Acest lucru a fost declarat de către candidatul Partidului Socialiștilor la funcția de primar general al capitalei, Ion Ceban, care a anunțat că dacă va fi ales primar de Chișinău, va realiza acest lucru. De asemenea, el a sugerat că candidatura viceprimarului pentru această funcție să fie înaintată de către primarii acestor suburbii.

”Nu este exclus, ca unul dintre primarii de suburbii să ocupe această funcție, căci nimeni nu cunoaște problemele suburbiilor mai bine decît aceștia”, a remarcat Ion Ceban.

De asemenea, socialistul intenționează să numească un consilier care se va ocupa în exclusivitate de problemele suburbiilor și va crea o direcție aparte ce se va ocupa de investițiile în suburbii. Pe lîngă acestea, Ceban a asigurat primarii suburbiilor că, de lucrările în suburbii se vor ocupa ei însăși și nu administrația municipală.

”Noi vom transfera resursele, iar dumneavoastră singuri veți decide ce trebuie de făcut cu aceste resurse: achiziții, lucrări, etc. Exact acelați lucru și cu drumurile”, a asigurat candidatul la funcția de primar general.

Vorbind despre problemele transportului public ce leagă suburbiile de Chișinău, Ceban a menționat că toate aceste întrebări vor fi soluționate în concordanță cu primarii.

Sursa: socialistii.md