ION CEBAN A CERUT DEMOCRATILOR SA RENUNTE LA IPOCRIZIE SI DUBLELE STANDARDE

Unii deputați-juriști din Partidul Democrat au pierdut legătura cu realitatea și fac în parlament spam juridic, a declarat astăzi, 25 iunie, vicepreședintele fracțiunii PSRM, Ion Ceban, în cadrul ședinței plenare a parlamentului. El a cerut reprezentanților opoziției din PDM să renunțe la ipocrizie și dublele standarde.

Socialistul a menționat că de îndată ce democrații au ajuns în opoziție își amintesc despre buchia legii. Atunci cînd PDM era la guvernare, iar opoziția de atunci, care era PSRM, cerea respectarea legii, socialiștilor li se deconectau microfoanele, fără a le fi ascultate argumentele acestora.

„Priviți-vă bine în oglindă și amintiți-vă cum cu cîteva săptămîni în urmă, cîteva luni în urmă vouă vi se spunea că încălcați norma și totuși ați încălcat-o ori de cîte ori ați avut posibilitatea. Va-ți bătut joc de instituțiile statului, de normele de drept și mai veniți aici și citiți unul altuia notițe”, s-a indignat deputatul.

El a menționat că, dacă democrații doresc să protejeze pe cineva dintre supușii săi politici, atunci nu există nici o problemă, să-i apere, dar cu toate acestea ei vor trebui să demisioneze.

„Spuneți frumos și deschis că sînt „oamenii noștri și vă rugăm să nu-i concediați pentru că aceste persoane au făcut campanie electorală pentru noi, au intimidat alți oameni și noi nu vrem ca ei să părăsească aceste ministere”. Noi știm că nu vreți, dar o să trebuiască ca voi și oamenii voștri să părăsiți aceste instituții, pentru că acolo vor veni oameni care își vor face întra-devăr datoria de stat”, a spus Ion Ceban.

Socialistul s-a indignat de faptul că democrații vorbesc astăzi despre standardele democratice, dar au uitat că recent nu au oferit cetățenilor posibilitatea de a se apăra în instanță, au intimidat primari, care au fost forțați să strîngă semnături în favoarea PDM cu ajutorul dosarelor penale și amenințărilor la adresa membrilor familiei.

“Permiteți-mi să vă amintesc despre aceasta! Cîți primari ați avut și cîți aveți acum? Să se organizeze alegerile locale și vom vedea care vor fi rezultatele atunci cînd oamenii vor putea vota liber. Cîți bani ați îngropat pentru PR-ul politic? Inclusiv șantajul pentru diferite persoane, inclusiv șantajul la primele persoane din stat, inclusiv la nivel de președinte”, a spus deputatul.

El a întrebat democrații de ce pînă acum nu sînt condamnați cei care au furat miliarde, cei care sînt învinuți în scheme de corupție, de contrabandă – începînd de la țigări și pînă la anabolizante? De ce nu au răspuns pentru infracțiunile sale?

„Și după toate acestea voi veniți și ne citiți lecții? Vă rugăm să stați la locurile voastre și nu ne învățați pe noi! Haideți să fim sinceri unii cu alții, cu societatea și cu partenerii străini!”, și-a încheiat discursul din parlament, Ion Ceban.