IOHANNIS: “SOLICIT DEMISIA PRIM-MINISTRULUI VICTOR PONTA”

Preşedintele Klaus Iohannis i-a cerut vineri demisia premierului Victor Ponta.

"Astăzi, DNA a comunicat public că prim-ministrul Victor Ponta este învinuit de fapte penale. După părerea mea este o situaţie imposibilă pentru România ca prim-ministrul să fie învinuit de fapte penale. Pe de altă parte, pentru România cel mai rău lucru care s-ar putea întîmpla acum este o criză politică. Avînd în vedere toate acestea, solicit demisia premierului Victor Ponta", a declarat şeful statului la Palatul Cotroceni.

El a precizat că aceste consideraţii şi solicitarea de demisie i le-a comunicat premierului Victor Ponta într-o discuţie pe care a avut-o cu acesta.

Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA) a anunţat vineri că procurorii au dispus începerea urmăririi penale faţă de premierul Victor Ponta, la data faptelor avocat, pentru fals în înscrisuri sub semnătură privată, complicitate la evaziune fiscală în formă continuată şi spălarea banilor în dosarul de corupţie de la companiile energetice Turceni şi Rovinari privind încheierea unor contracte de asistenţă juridică.

În aceeaşi cauză, procurorii au constatat că se impune continuarea urmăririi penale faţă de Victor Ponta şi sub aspectul săvîrşirii a trei infracţiuni de conflict de interese, dintre care una în formă continuată, fapte aflate în legătură cu funcţia sa de prim-ministru, se arată într-un comunicat al DNA.

"Prin urmare, în conformitate cu prevederile legale şi constituţionale, procurorul şef al DNA iniţiază procedura de sesizare a Camerei Deputaţilor, pentru formularea cererilor de efectuare a urmăririi penale faţă Ponta Victor-Viorel, deputat, care în perioada în care se presupune că a săvîrşit infracţiunile de conflict de interese a îndeplinit funcţia de prim-ministru", informează DNA.

Sursa: Agerpres