INTREVEDEREA PREMIERULUI ION CHICU CU SEFUL DELEGATIEI UE, PETER MICHALKO

Premierul Ion Chicu i-a dat asigurări Șefului Delegației UE în Republica Moldova, Peter Michalko, că dezvoltarea dialogului cu Uniunea Europenă și implementarea Acordului de Asociere rămîn o prioritate pentru Guvernul pe care îl conduce.

„Mizăm pe continuarea și consolidarea dialogului. Înțelegem cît de importante sînt în acest sens reformele reale și sîntem determinați să le promovăm. O prioritate deosebită va fi acordată reformei justiției. Asistența și expertiza UE în acest sens va fi înalt apreciată”, a spus Ion Chicu, exprimînd recunoștința UE pentru suportul de durată oferit țării noastre.

Prim-ministrul a confirmat că UE este unul dintre cei mai importanți parteneri externi ai RM și a precizat că Executivul va continua să îndeplinească condițiile necesare pentru accesarea asistenței macrofinanciare.

Șeful Delegației UE în Republica Moldova a declarat că Uniunea Europeană urmărește cu mare atenție acțiunile Guvernului de la Chișinău și implementarea reformelor asumate. În mod special, Peter Michalko a accentuat necesitatea Guvernului de a continua reformele în sectorul justiției, inclusiv selectarea Procurorului General, lupta împotriva corupției, asigurarea democrației și a statului de drept, asigurarea libertății presei, dar și continuarea investigării fraudei bancare.

În context, premierul Chicu a confirmat că Executivul dispune de toată voința și capacitățile necesare pentru a realiza reformele menționate, iar acest lucru va fi demonstrat de acțiuni concrete.

Sursa: gov.md