INTILNIRE STOLTENBERG-LAVROV LA MUNCHEN

O întîlnire între ministrul rus de externe, Serghei Lavrov, și secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, a început vineri la Munchen, în contextul Conferinței de securitate ce urmează să se deschidă în capitala Bavariei, transmite agenția TASS.

Șeful Alianței Nord-Atlantice a anunțat încă de miercuri că intenționează să se întîlnească cu Serghei Lavrov, cu ocazia conferinței de la Munchen, subliniind că ''această întrevedere va fi parte a dialogului politic pe care NATO nu l-a întrerupt niciodată cu Rusia''. ''În vremuri dificile, ca cele de acum, este foarte important să existe posibilitatea unui astfel de dialog'', aprecia Stoltenberg, potrivit RIA Novosti și TASS.

Tot miercuri, cînd miniștrii apărării din statele membre ale blocului nord-atlantic erau reuniți la Bruxelles, Jens Stoltenberg a mai declarat că planurile NATO de consolidare a prezenței sale militare pe flancul estic al Alianței nu ar trebui să împiedice un astfel de dialog cu Rusia.

În aceeași zi, la Moscova, purtătorul de cuvînt al diplomației ruse, Maria Zaharova, lăsa să se înțeleagă faptul că ministrul rus de externe ar putea să aibă o întrevedere la Munchen cu secretarul general al NATO. În același timp, reprezentanta MAE rus a afirmat că planul NATO referitor la cea mai mare consolidare militară a sa din Europa de Est de după Războiul Rece este un factor destabilizator avînd ca scop izolarea Rusiei.

Sursa: Agerpres