INTERPOL A RECEPTIONAT CEREREA DE DARE IN CAUTARE A LUI VLAD PLAHOTNIUC

Oficiul central al Interpol a recepționat scrisoarea organelor de drept ale Republicii Moldova referitor la darea în căutarea internațională a fostului lider al Partidului Democrat, Vlad Plahotniuc. Potrivit procurorului general, Alexandr Stoianoglo, avizul privind recepționarea solicitării a ajuns săptămîna trecută.

După ședința Consiliului Superior al Procurorilor, Alexandr Stoianoglo a declarat pentru presă că urmează să aibă loc discuții cu reprezentanții Interpol, inclusiv referitor la eventuala necesitate de a prezenta acte suplimentare. „Nu depinde de noi. Pur și simplu, vă pot spune că și mai departe vom insista pentru căutarea internațională a domnului”, a declarat procurorul general.

La sfîrșitul anului trecut, Centrul Național Anticorupție a înaintat demersuri către SUA, Marea Britanie și România legate de posibila aflare a lui Vladimir Plahotniuc pe teritoriul acestor state. Autoritățile din România și Marea Britanie au răspuns demersurilor CNA de a-l căuta pe fostul lider al Partidului Democrat pe teritoriul lor, inclusiv sub numele Vladislav Novak, cea de-a doua sa identitate din Republica Moldova. Pe 13 ianuarie, Statele Unite l-au declarat indezirabil pe politician „pentru implicare în acte semnificative de corupție”.

Sursa: IPN