INTELLECT GROUP PREZINTA TOPUL POLITICIENILOR IN LUNA APRILIE

Cel mai popular politician în luna aprilie a fost președintele țării, Mai Sandu, aceasta fiind urmată de liderul Partidului Socialiștilor, Igor Dodon. Pe locul trei se situează președinta Parlamentului, Zinaida Greceanîi, pe patru – primarul capitalei Ion Ceban, iar pe locul cinci – liderul fracțiunii parlamentare PSRM, Corneliu Furculiță. Aceiași politicieni își schimbă ușor pozițiile în clasament, în funcție de criterii – profesionalism, integritate, experiență etc. Topurile au fost prezentate astăzi, 11 mai, de către compania Intellect Group, care a efectuat un studiu cu implicarea mai multor experți, jurnaliști și activiști.

Experții le-au acordat politicienilor puncte. Astfel, la capitolul profesionalism, ratingul arată în felul următor: Igor Dodon cu 6,2 puncte, Maia Sandu cu 5,7 puncte, Zinaida Greceanîi cu 5,2 puncte, Vladimir Voronin cu 5 puncte și Ion Ceban cu 3,5 puncte.

Pe de altă parte, cei mai influenți politicieni sînt: Maia Sandu cu 7,9 puncte, Igor Dodon cu 7,7 puncte, Zinaida Greceanîi cu 3,8 puncte, Vladimir Voronin cu 3,7 puncte și Corneliu Furculiță cu 3,5 puncte.

În topul politicienilor cu experiență, clasamentul arată în felul următor: Igor Dodon cu 7,7 puncte, Maia Sandu cu 6 puncte, Vladimir Voronin cu 5,4 puncte, Zinaida Greceanîi cu 5,3 puncte și Corneliu Furculiță cu 5 puncte.

La capitolul integritate, potrivit experților, pe prima poziție se situează Maia Sandu cu 6 puncte. Aceasta este urmată de Igor Dodon cu 5,7 puncte și Zinaida Greceanîu cu 4,7 puncte. În acest clasament se regăsește și premierul interimar, Aureliu Ciocoi, cu 4,3 puncte. Pe locul cinci se situează liderul Partidului Comuniștilor, Vladimir Voronin, cu 4,2 puncte.

Reprezentanții companiei au declarat că, în comparație cu datele din luna martie, în aprilie, politicienii au acumulat mai puține puncte, acestea fiind acordate în funcție de activitățile pe care le-au desfășurat aceștia.

Sursa: IPN