INGREDIENTUL CARE MENTINE CREIERUL TINĂR. IL POTI ADAUGA IN CAFEA

O jumătate de linguriţă de scorţişoară pe zi poate face minuni pentru sănătate și menține creierul în formă.

Scorţişoara este unul dintre condimentele cu cel mai mare conţinut de antioxidanţi, ajutînd la stabilizarea nivelului de zahăr din sînge, la reducerea inflamaţiilor, reglarea funcţionării sistemului nervos şi stimularea imunităţii.

Diverse studii au demonstrat că acest condiment este foarte eficient în combaterea infecţiilor micotice sau fungice. Scorţişoara stimulează receptorii insulinici, asigurînd scăderea glucozei din sînge. Astfel, tensiunea asupra pancreasului scade, metabolismul se îmbunătăţeşte şi inflamaţiile se reduc. Trei uleiuri principale numite cinamaldehide, acetat şi alcool de cinamil, intră în componenţa scorţişoarei. Cinamaldehidele blochează eliberarea de agenţi inflamatorii în membranele celulare. Aroma scorţişoarei stimulează zonele din creier care îmbunătăţesc memoria şi atenţia.

Antioxidanţii din scorţişoară ajută în lupta cu Alzheimerul, cancerul, diabetul şi Parkinsonul, conform studiilor întreprinse de către cercetătorii americani.

Specialiştii au luat în considerare şi un studiu din 2011, care a arătat cum scorţişoara previne Alzheimerul, ajutînd la restaurarea funcţiilor cognitive şi la corectarea problemelor de mişcare, după cum au arătat testele efectuate pe cobai.

Scorţişoara poate fi adăugată și în cafeaua de dimineață.

După „Doctorul zilei”