INFRINGEREA LUI PLAHOTNIUC CU PROPRIILE-I ARME

Momentul crucial al adevărului celor care se opun Statului Mafiot

Dorinţa-ordin a lui Vladimir Plahotniuc pentru ca Parlamentul să-i voteze „iniţiativa” sa prin care vrea alegeri uninominale îi pune în faţa unei provocări decisive pe toţi oponenţii lui politici şi civici naturali şi bine intenţionaţi. Printre adversarii Statului Mafiot stăpînit de Plahotniuc se numără Preşedinţia, PSRM, PLDM, societatea civilă conştientă şi responsabilă şi partidele extraparlamentare: PPDA, PAS şi PN a lui Renato Usatîi. Celelalte partide au rol doar figurativ, aproape inexistente în intenţia cetăţenească de a le vota.

Pentru a da o aparenţă democratică înainte ca Plahotniuc să ordone Parlamentului să voteze această lege în propriul său interes, a fost declanşată o adevărată mascaradă mediatică şi electorală de spălare a creierilor moldovenilor prin care, chipurile, trebuie să demonstreze că întreg poporul susţine iniţiativa legislativă cu pricină. Astfel, au fost şi vor continua să mai fie investiţii masive în producţii publicitare difuzate, contra cost, prin toată mass-media şi, în paralel, au fost deschise puncte mobile pentru colectare de semnături în susţinerea demersului legislativ în chestiune. Îşi imaginează cineva ce sume uriaşe de bani sînt investiţi în această campanie unică în diabolismul ei? De unde vin aceşti bani? Din miliardul furat, din preţul plătit de moldoveni pentru gaze naturale, electricitate, carburanţi, carne, pîine etc., etc.! Că doar Plahotniuc nu pescuieşte bani în Prut, pe lîngă Grozeşti!

Ce-i de făcut? Prin colectarea acestor semnături de la oamenii care habar nu au pentru ce semnează, Plahotniuc vrea să demonstreze că el, personal, are o largă susţinere nominală, să trimită în derizoriu, în uitarea colectivă realitatea că peste 90% din populaţia ţării îl consideră odios. În faţa acestei provocări, logic ar fi ca întreaga clasă politică şi civică potrivnică Statului Mafiot să se mobilizeze după modelul protestelor maraton din România, folosind însă şi armele lui Plahotniuc. În consecinţă, independent unele de altele, Preşedinţia, PSRM, PLDM, societatea civilă conştientă, PPDA, PAS şi PN a lui Renato Usatîi ar trebui să declanşeze o campanie naţională de strîngere de semnături împotriva intenţiei lui Plahotniuc de a privatiza efectiv viitorul Parlament. Mai apoi, în final, aceste semnături trebuie cumulate şi trîntite în faţa prezidiului Parlamentului, ca să le compare cu cele obţinute de Plahotniuc, nu înainte ca acesta să facă public numărul de semnături acumulate. Se înţelege că, ulterior, CEC şi observatori independenţi trebuie să confirme autenticitatea semnăturilor strînse de către toţi cei implicaţi în acest proces.

Trebuie să recunoaştem că acesta este un test major, un momentul crucial al adevărului celor care se opun cu adevărat Statului Mafiot condus din umbră de El Supremo Plahotniuc Vor avea forţele anti-oligarhice responsabilitatea şi forţa necesară să declanşeze un astfel de proiect, să utilizeze tocmai armele folosite de Plahotniuc spre a scăpa ţara din captivitatea lui? Vom vedea! Trebuie, însă, să reţinem un „amănunt” esenţial: renunţarea la orgolii este absolut obligatorie, căci este vorba despre viitorul democratic al acestei!

Rolul major al declanşării unui astfel de demers este acela de a demonstra că forţele anti-oligarhice şi poporul majoritar nu dorm, nu sînt anesteziaţi, le pasă de viitorul ţării, au capacitatea de a rezista şi a sancţiona toate abuzurile grave ce s-au săvîrşit de cînd Plahotniuc a pus stăpînire pe Republica Moldova! „Ci unde-s tinerii berbanţi…?”, se întreba, într-o baladă, celebrul poet francez Francois Villon!

Mihai CONŢIU

Jitari Alexandr 14.03.2017 - 19:51

in listele celor doua campanii nationale, daca de scris citet si de respectat intr-o oarecare masura o ordine alfabetica, caci dupa numerele IDNP nu au cum, sunt destul de neoficiale aceste campanii, la o studiere mai minutioasa s-ar putea regasi unele si aceleasi persoane. Aproape sigur, ca o persoana dupa ce semneaza in una din aceste liste, intr-un cort de alaturi oponentul ideii, daca incearca sa vina cu niste explicatii antagoniste, dar in favoarea ideii promovate, poate convinge aceeasi persoana ca este imperios necesar sa se semneze si in cea de-a doua lista. Pare-mi-se ca noi cu recensamintul populatiei inca nu prea ne-am clarificat, pentru a sti exact cite buletine de vot de facto si de iure trebuiesc tiparite. Ce constata observatorii la aceste alegeri: ca sa nu se fure 1 buletin sau sa nu se bata cei care se afla pe locul secund in lume la consumul bauturilor alcoolice in lume?

01.03.24 - 00:52
01.03.24 - 13:17
01.03.24 - 13:18
01.03.24 - 13:20
01.03.24 - 13:19
05.03.24 - 18:52
06.03.24 - 00:34
07.03.24 - 00:42
01.03.24 - 00:46
08.03.24 - 20:46
05.03.24 - 01:06
08.03.24 - 12:11
09.03.24 - 11:41
09.03.24 - 11:42
01.03.24 - 00:40