INFRACTIONAL

Conducerea unei firme din capitală este suspectată de delapidări de milioane de lei

Directoarea unei firme importatoare de petrol din capitală şi doi subalterni ai săi au fost reţinuţi astăzi de poliţie fiind suspectaţi de delapidări în sumă de peste 50 de milioane de lei.

Potrivit poliţiei, factorii de decizie ai firmei primeau în avans bani de la persoane fizice şi juridice pentru livrarea de motorină, însă ulterior firma nu îşi mai îndeplinea obligaţiunile.

În urma investigaţiilor, poliţiştii au acumulat probe care ar demonstra complicitatea bănuiţilor în schema criminală de transfer a celor 50 de milioane de lei în Marea Britanie.

Cei trei bănuiţi sînt cercetaţi penal pentru escrocherii în proporţii deosebit de mari şi delapidarea averii străine. Dacă vor fi găsiţi vinovaţi, aceştia riscă pînă la 15 ani de închisoare.

Două persoane şi-au pierdut viaţa într-un incendiu

Două persoane din oraşul Ocniţa şi-au pierdut viaţa într-un incendiu.

Potrivit Serviciului Protecţiei Civile şi Situaţiilor Excepţionale (SPCSE), incendiul a izbucnit într-o casă de locuit din strada Turghenev nr. 7 din oraşul Ocniţa.

Apelul la Serviciul 901 a parvenit în jurul orei 6.00. Ajunşi la faţa locului, pompierii au depistat cadavrele a două persoane cu urme de carbonizare. Toate circumstanţele şi cauza producerii incendiului urmează să fie stabilite.

Conform datelor SPCSE, de la începutul anului curent în Republica Moldova s-au produs 345 incendii în care au decedat 52 de persoane.