INFRACTIONAL

Un avocat din Bălţi a fost reţinut de CNA după ce a extorcat 60 mii de lei

Un avocat din Bălţi a fost reţinut ieri de ofiţerii Centrului Naţional Anticorupţie /CNA/ după ce a pretins 60 mii de lei de la mama unui client.

Potrivit datelor CNA, bărbatul susţinea că are influenţă asupra unor judecători din Bălţi şi Briceni şi îi poate determina să aplice o pedeapsă mai blîndă în cazul clientului său.

Banii pretinşi de avocat au fot transmişi în cîteva tranşe sub controlul CNA, iar aseară, 12 februarie, avocatul a fost reţinut. Dacă va fi găsit vinovat pentru trafic de influenţă, bărbatul riscă amendă în mărime de pînă la 80 mii de lei sau închisoare de la doi la şase ani.

De la începutul anului curent, patru avocaţi au ajuns în vizorul CNA, fiind suspectaţi de implicare în acte de corupţie.

Un bărbat a fost condamnat la 17 ani de închisoare pentru violul unei minore

Un bărbat din Rîbniţa a fost condamnat recent la 17 ani de închisoare după ce şi-a violat nepoata minoră.

Potrivit datelor Procuraturii Generale, la 20 iulie 2014, inculpatul a venit în satul de baştină al soţiei sale din raionul Orhei, pentru a participa la o înmormîntare. După ceremonia de pomenire, fiind în stare de ebrietate, bărbatul şi-a violat nepoata în vîrstă de 11 ani.

Imediat după viol fetiţa a povestit despre cele întîmplate unui unchi, iar inculpatul a fost reţinut două zile mai tîrziu. Pe durata urmăririi penale acesta s-a aflat în stare de arest, iar acum va petrece următorii 17 ani după gratii.

Conform sursei citate, în 2014 procurorii au examinat 223 de cauze penale în care copiii au figurat în calitate de victime ale infracţiunilor sexuale.