INFRACTIONAL

Oamenii legii au efectuat percheziţii într-un dosar de contrabandă cu alcool

În dimineaţa zilei de 10 februarie oamenii legii au efectuat percheziţii în mai multe localităţi din raioanele Ceadîr-Lunga şi Ialoveni. A fost vizat şi Sectorul Poliţiei de Frontieră Valea Perjei.

Descinderile au avut loc în contextul acumulării de probe în cauze penale deschise pe faptul de contrabandă cu alcool în proporţii deosebit de mari. Potrivit Poliţiei de Frontieră, printre persoanele suspecte de implicare în cazurile de contrabandă sînt trei inspectori de frontieră, un poliţist de patrulare şi mai mulţi oameni de afaceri.

În urma percheziţiilor efectuate de procurorii Anticorupţie, ofiţerii Centrului Naţional Anticorupţie (CNA) şi angajaţii de la securitatea internă a Poliţiei de Frontieră, în două depozite din Ceadîr-Lunga au fost depistate circa 11 tone de spirt, iar în Ialoveni - între 50 şi 60 de tone de alcool. Cercetările continuă.

CCA a sancţionat operatori de cablu pentru abateri de la oferta de programe

Consiliul Coordonator al Audiovizualului a sancţionat mai mulţi operatori de cablu pentru că nu respectă oferta de servicii de programe aprobată de autoritatea de reglementare în domeniul audiovizualului, iar Întreprinderii „FOCUS-SAT” SRL i-a suspendat autorizaţia de retransmisie pe o perioadă de şase luni.

Solicitată de agenţie, Mariana Onceanu-Hadîrcă, membru al CCA, a afirmat că abaterile au fost depistate în urma controalelor activităţii distribuitorilor de servicii din municipiile Chişinău şi Bălţi şi din raioanele Ialoveni, Hînceşti, Străşeni, Nisporeni, Călăraşi, Ungheni, Basarabeasca, Taraclia, Cahul, Sîngerei şi Drochia.

Potrivit sursei citate, pentru încălcări grave şi repetate ale legislaţiei audiovizuale, CCA a decis suspendarea autorizaţiei de retransmisie pentru o perioadă de şase luni companiei „FOCUS-SAT” SRL. Întreprinderile „ART-CLUB” SRL, „Dănis” SRL, „IVELCOR-TV” SRL, „BAS-DIGITAL” SRL şi „NORDGRUP–TV” au fost avertizate public, iar societăţile cu răspundere limitată „ELECHSERVICE-GRUP”, „MODUMTEH”, “RAVIVALNIS” şi „ILIXAR-BIS” – amendate.

CCA a anunţat un concurs pentru utilizarea frecvenţelor radio şi a canalelor TV disponibile şi disponibilizate, precum şi pentru cele venite prin aviz de la Ministerul Tehnologiei Informaţiei şi Comunicaţiilor.

O femeie a murit din cauza complicaţiilor provocate de gripă

O femeie din Chişinău a murit aseară la spital, din cauza complicaţiilor provocate de virusul gripal A H1N1. Este primul caz de deces din anul curent din cauza gripei.

Ion Arteni, vicedirector medical al Spitalului Clinic Municipal nr.1, a precizat pentru agenţie că pacienta de 45 de ani a fost internată la 6 februarie, în secţia reanimare, cu pneumonie bilaterală. ”Chiar dacă a urmat tratament conform protocoalelor clinice, după patru zile starea femeii s-a agravat. Testele de laborator ale Centrului Naţional de Sănătate Publică au confirmat prezenţa virusului gripal A H1N1”, a menţionat Arteni.

Potrivit sursei citate, un bărbat de 36 de ani din Chişinău se află în prezent în secţia reanimare a aceluiaşi spital. Bolnavul a fost internat în stare gravă la 4 februarie, cu pneumonie. Testele de laborator au arătat de asemenea prezenţa virusului gripal A H1N1.

“Bărbatul cu gripă A H1N1 urmează tratament în volum adecvat. Starea pacientului este gravă, dar stabilă. Sperăm ca pronosticul să fie unul favorabil, dar sînt anumite rezerve”, a subliniat Ion Arteni.

Conform statisticilor, în anul 2014 în Republica Moldova nu a fost înregistrat nici un deces din cauza gripei A H1N1. În anul 2013, zece oameni au murit din cauza complicaţiilor provocate de gripă.

Sursa: Moldpres