INFRACTIONAL

Un bărbat riscă închisoare pentru trafic de fiinţe umane

Un bărbat riscă pînă la 15 ani de închisoare pentru trafic de fiinţe umane. Acesta ar fi impus un locuitor al capitalei să muncească timp de două luni în Georgia. Procuratura sectorului Buiucani a finalizat investigaţiile în acest caz şi a expediat cauza penală instanţei de judecată. Procurorii au stabilit că, în luna martie curent, victima a fost recrutată de către un bărbat, care i-a promis angajarea la un lucru bine plătit în Georgia. Ajunsă în oraşul Gagra, Georgia, victima ar fi fost impusă să lucreze gratuit în construcţii timp de două luni. Potrivit Procuraturii Generale, bărbatul a reuşit să fugă şi ajuns în Republica Moldova a anunţat organele de drept despre cele întîmplate. Recent inculpatul a fost reţinut şi plasat în arest. Acesta este învinuit de comiterea traficului de fiinţe umane în scop de exploatare prin muncă. Dacă va fi găsit vinovat de cele incriminate, învinuitul, în vîrstă de 44 de ani, riscă pînă la 15 ani de închisoare. În cadrul urmăririi penale, procurorii au stabilit că bărbatul a mai recrutat persoane pentru a munci în condiţii similare în străinătate.

Mai multe vehiculele au rămas fără plăcuţe de înmatriculare

Peste 100 de încălcări ale Regulamentului Circulaţiei Rutiere au fost depistate de către poliţie în cadrul operaţiunii speciale ”Autobuz”. Potrivit Inspectoratului Naţional de Patrulare /INP/, în decurs de două săptămîni, poliţiştii au efectuat controale în cadrul cărora au constatat că mai multe autobuze şi microbuze sînt exploatate cu diverse defecţiuni tehnice, fără susţinerea testărilor obligatorii sau în lipsa licenţei necesare pentru prestarea serviciilor respective. Pe durata controalelor, a fost verificată atît starea tehnică a unităţilor de transport, cît şi pregătirea profesională a şoferilor care activează în acest domeniu. Potrivit unui comunicat al Ministerului Transporturilor şi Infrastructurii Drumurilor, pe parcursul ultimelor două săptămîni au fost ridicate 12 plăcuţe cu numere de înmatriculare şi certificatele de înregistrare a vehiculelor implicate în transport ilicit de călători. În perioada 19 ianuarie - 2 februarie curent INP a desfăşurat operaţiunea ”Autobuz” în toată ţara.

Un bărbat a fost călcat de trenul Chişinău-Ungheni

Un bărbat de 33 de ani a decedat după ce a fost călcat de trenul de pe ruta Chişinău-Ungheni. Solicitat de agenţie, ofiţerul de presă al Inspectoratului Naţional de Patrulare, Tamara Procopii, a declarat că tragedia s-a produs în apropierea Gării Străşeni. Bărbatul stătea culcat pe şine, iar mecanicul locomotivei nu a reuşit să frîneze. Victima a fost transportată de urgenţă la spital, unde a decedat. În prezent, oamenii legii investighează circumstanţele exacte de producere a tragediei.

Sursa: Moldpres