INFRACTIONAL

Condamnat la 16 ani de închisoare după ce şi-a omorît vecinul

Un locuitor al raionului Ungheni a fost condamnat recent la 16 ani de închisoare după ce l-a omorît pe un vecin şi a bătut-o pe soţia sa.

Potrivit datelor Procuraturii Generale, în luna mai a anului trecut, bărbatul, aflîndu-se în stare de ebrietate a lovit cu o bîtă un vecin, pînă acesta a rămas fără suflare.

După incident, bărbatul s-a dus acasă la socrii săi, unde locuia împreună cu soţia şi cei trei copii minori şi cu aceeaşi bîtă a lovit-o şi pe femeie, învinuind-o de infidelitate. Femeia s-a ales cu vătămări corporale grave, însă a scăpat cu viaţă, fiind ulterior spitalizată.

Pentru comiterea omorului intenţionat şi violenţei în familie, inculpatul, în vîrstă de 38 de ani, a fost condamnat la 16 ani de închisoare în penitenciar de tip închis.

 

Directorul Clubului de Hipism din Bălţi, condamnat la 6 ani de închisoare

Directorul Clubului Sportiv de Tineret şi Hipism din Bălţi a fost condamnat recent la șase ani şi șase luni de închisoare pentru răpirea unei persoane.

Potrivit datelor Procuraturii Generale, în noiembrie 2013 inculpatul a răpit în plină stradă un bărbat, pe care l-a urcat cu forţa în portbagajul automobilului său, l-a transportat la Clubul sportiv de tineret şi hipism, unde l-a impus să muncească. Victima a făcut ordine în grajduri timp de cinci zile, iar ca să nu fugă a fost bătută şi biciuită.

Fiind audiat de procurori, funcționarul a declarat că victima a fost impusă să muncească deoarece anterior ar fi comis un furt de pe teritoriul Clubului de hipism.

 

Un bărbat din Ceadîr-Lunga şi-a pierdut viaţa într-un incendiu

Un bărbat a decedat într-un incendiu produs ieri, 20 ianuarie, într-o casă de locuit din oraşul Ceadîr-Lunga.

Potrivit datelor Serviciului Protecţiei Civile şi Situaţiilor Excepționale, focul a izbucnit după ce mai multe haine au început să mocnească pe un calorifer electric.

În cadrul intervenţiei, pompierii au depistat cadavrul stăpînului în vîrstă de 84 de ani. Primele cercetări arată că incendiul a izbucnit cel mai probabil de la încălcarea regulilor de exploatare a aparatului electric de uz casnic.

Conform datelor SPCSE, de la începutul anului curent în Republica Moldova au avut loc 132 incendii în care au decedat 26 de persoane, dintre care trei copii.

Sursa: Moldpres