INFRACTIONAL

Oamenii legii au efectuat noi percheziţii în dosarele BEM şi Banca Socială

Opt percheziţii au avut loc în această dimineaţă la directorii a şase firme care au beneficiat de credite de la Banca de Economii şi două companii de evaluare.

Potrivit unui comunicat de presă al Centrului Naţional Anticorupţie (CNA), în perioada anilor 2009-2012, agenţii economici respectivi ar fi contractat de la bancă mai multe credite în sumă totală de peste 700 milioane de lei, iar companiile de evaluare ar fi supraestimat valoarea bunurilor puse în gaj.

Procurorii şi ofiţerii CNA l-au reţinut pe unul dintre beneficiarii creditelor de la BEM. Conform sursei citate, acesta ar fi intrat în posesia unui credit de 2,8 milioane de dolari, punînd în gaj imobile la un preţ mai mic decît suma creditului acordat.

Tot astăzi, alţi doi membri ai Consiliului de Administraţie al Băncii Sociale au fost puşi sub învinuire de procurori în dosarele fraudei de la BEM şi Banca Socială.

Săptămîna trecută, doi foşti preşedinţi ai Băncii de Economii şi Băncii Sociale şi trei membri ai consiliilor celor două bănci, au fost puşi sub învinuire. În prezent, opt cauze penale ce vizează acordarea creditelor neperformante de către BEM se află instanţă.

Şoferul unui microbuz care a accidentat mortal o fetiţă a fost condamnat la trei ani de închisoare

Şoferului microbuzului de pe ruta 120, care acum un an a accidentat mortal o fetiţă pe o trecere de pietoni, a fost condamnat la trei ani de închisoare.

Potrivit Serviciului de presă al Procuraturii Generale, incidentul a avut loc pe 4 iulie 2014, pe o trecere de pietoni de pe şoseaua Hînceşti. Procurorii afirmă că bărbatul a încălcat regulile de circulaţie şi a tamponat o fetiţă de cinci ani care traversa strada împreună cu mama sa.

Conform sursei citate, bărbatul a fost privat de dreptul de a conduce mijloace de transport pe un termen de patru ani şi a fost obligat să achite părinţilor victimei un prejudiciu material de 70 mii de lei.