INFRACŢIONAL

Un fost poliţist a fost condamnat la trei ani de închisoare pentru acte de tortură

Un fost poliţist din Ştefan Vodă a fost condamnat la trei ani de închisoare cu executare pentru acte de tortură. Potrivit datelor Procuraturii Generale, în februarie 2011, bărbatul exercitînd funcţia de inspector al Comisariatului de poliţie Ştefan Vodă, a fost implicat în descoperirea unui caz de furt şi l-a escortat pe un suspect la comisariatul de poliţie din localitate. Pentru a impune suspectul să recunoască comiterea furtului, acesta a fost lovit cu pumnii şi picioarele. În urma leziunilor primite, victima s-a ales cu comoţie cerebrală. În aprilie 2013, instanţa de fond a încetat procesul penal în privinţa poliţistului. În urma contestării sentinţei de către procuror, Curtea de Apel Bender l-a condamnat pe poliţist la o pedeapsă non-privativă de libertate, iar procurorii din nou au contestat verdictul. Astfel, recent, prin decizia Curţii de Apel Chişinău, fostul inspector a fost condamnat pentru comiterea torturii la trei ani de închisoare cu privarea de dreptul de a ocupa funcţii de răspundere în organele MAI pe un termen de doi ani. Prin aceeaşi sentinţă, instanţa a dispus încasarea de la poliţist în folosul părţii vătămate a sumei de 24500 de lei drept prejudiciu moral şi material cauzat prin infracţiune.

 

Un funcţionar din Floreşti a ajuns pe banca acuzaţilor pentru acte de corupţie

Un specialist din cadrul Secţiei administrativ–militare din raionul Floreşti a ajuns pe banca acuzaților fiind suspectat de trafic de influenţă. Potrivit datelor Procuraturii Generale, în martie curent, persoana în cauză a pretins de la un tînăr 7500 lei pentru a-i determina pe membrii Comisiei de recrutare-încorporare să-i acorde amînarea de la serviciul militar pînă la împlinirea vîrstei de 27 de ani. Funcţionarul, în vîrstă de 33 de ani, a fost reţinut de procurorii şi ofiţerii anticorupţie imediat după primirea banilor extorcaţi. Recent, bărbatul a fost recunoscut vinovat de trafic de influenţă, fiindu-i stabilită o amendă în sumă de 45 mii de lei, cu privarea de dreptul de a ocupa funcţii publice pe un termen de trei ani.

 

Doi pompieri au murit, iar unul a ajuns la spital în urma unui incendiu la Teleneşti

Doi pompieri au murit, iar unul a ajuns la spital în urma unui incendiu care a devastat un magazin de construcţii din Teleneşti. Solicitat de Moldpres Diana Ţurcanu, ofiţer de presă în cadrul Serviciul Protecţiei Civile şi Situaţiilor Excepţionale (SPCSE), a comunicat că incendiul a izbucnit în jurul orei 3.30 într-o construcţie cu două etaje de pe strada Dacia nr.7 din Teleneşti. La faţa locului s-au deplasat cinci autospeciale. Conform sursei citate, în timpul lichidării incendiului şi-au pierdut viaţa doi pompieri cu vîrste cuprinse între 21 şi 24 de ani, iar un alt angajat al serviciului în vîrstă de 35 de ani a ajuns la spital. “Cazul este investigat de către organele de drept, însă cel mai probabil peste cei doi au căzut elemente de construcţie”, a specificat Ţurcanu. Potrivit datelor SPCSE, ultimul caz de moarte a unui pompier în timpul orelor de serviciu a avut loc în 2007.

 

Pilotul unui deltaplan cu ţigări a decedat după ce s-a prăbuşit într-un cîmp din Cantemir

Un deltaplan plin cu ţigări de contrabandă s-a prăbuşit astăzi într-un cîmp din satul Sadîc, raionul Cantemir, iar pilotul a decedat. Informaţia a fost confirmată pentru agenţie de unitatea de gardă a poliţiei din Cantemir, Veaceslav Casapu. Acesta a specificat că corpul neînsufleţit al bărbatului a fost depistat în jurul orei 09.00 şi că alte circumstanţe nu sînt cunoscute deocamdată. O comisie de la Administraţia de stat a aviaţiei civile se află în prezent la faţa locului pentru a investiga cazul.

Sursa: Moldpres