INFRACŢIONAL

Interlopul „Pisateli” a fost reţinut

Interlopul Ion Druţă, cunoscut în lumea interlopă ca „Pisateli”, a fost reţinut ieri, 4 noiembrie, în municipiul Chişinău, ca urmare a unei operaţiuni speciale. Acesta este cercetat pentru vînzarea de armament. Şeful Inspectoratului General de Poliţie, Ion Bodrug, a declarat pentru presă că poliţia s-a autosesizat în urma unui reportaj TV din vara acestui an, potrivit căruia suspectul ar comercializa armament adus din partea stîngă a Nistrului. Cantitatea armamentului, tipul, dar şi alte detalii urmează a fi stabilite în cadrul cercetărilor. Ion Bodrug a mai spus că, pe lîngă de „Pisateli”, a fost reţinută încă o persoană cunoscută în lumea interlopă, suspectată de comercializarea drogurilor, dar a refuzat să dea nume. Ion Druţă, alias „Pisateli”, a fost reţinut de oamenii legii în iulie 2013. Acesta a fost recunoscut vinovat printr-o decizie a Curţii de Apel Chişinău de participarea la comiterea, în anul 2000, a unui triplu omor, fapt pentru care a fost condamnat la 20 de ani de închisoare. În aprilie 2014, acesta a fost eliberat de sub arest în condiţii incerte.

Un marfar a deraiat de pe şine

Opt vagoane din componenţa unui tren marfar cu 53 de vagoane încărcate cu minereu de fier, care se deplasa din Reni spre Galaţi, au deraiat de pe şine, marţi seara, la intrarea în staţia Giurgiuleşti. Într-un comunicat de presă al Ministerul Transporturilor şi Infrastructurii Drumurilor, se precizează că marfarul se deplasa cu viteza redusă, iar vagoanele nu s-au răsturnat, deplasîndu-se de pe şine pe terasament. Un tren pentru lucrări de restabilire de la nodul de cale ferată Basarabeasca a fost direcţionat la Giurgiuleşti pentru a repune vagoanele pe şine.

Patru femei, acuzate de proxenetism şi trafic de copii

Patru femei sînt acuzate de proxenetism şi a trafic de copii. Cauza penală de învinuire a acestora a fost transmisă în instanţa de judecată. Procuratura Generală anunţă că, în perioada 2013-2014, inculpatele au recrutat şi au convins să se prostitueze patru tinere, printre care o minoră. Potrivit anchetatorilor, inculpatele recrutau victimele din familii social vulnerabile, după care le determinau să practice prostituţia într-o casă din capitală. Inculpatele, cu vîrstele cuprinse între 22 şi 73 de ani, luau de la clienţi banii pentru serviciile prestate de către victime. Cele patru tinere, printre care şi minora, au prestat servicii sexuale contra plată, timp de un an.

Sursa: IPN