INFRACŢIONAL

O femeie a fost condamnată la închisoare pentru însuşirea ilegală a peste 17 milioane de lei

O locuitoare a capitalei a fost condamnată la opt ani de închisoare pentru însuşirea prin înşelăciune şi abuz de încredere de la 24 de persoane a unor sume impunătoare de bani.

Potrivit Procuraturii Generale, în perioada anilor 2003–2009, inculpata, prezentîndu-se ca fiind deponentă a instituţiilor financiare şi investitoare în mai multe afaceri, a obţinut drept împrumut de la 24 de persoane peste 17 milioane de lei. După primirea banilor, femeia dispărea, iar părţile vătămate constatau că aceasta nu deţine imobilele pe care le prezenta în calitate de gaj la încheierea contractelor de împrumut.

Pentru comiterea escrocheriei în proporţii deosebit de mari, inculpata, în vîrstă de 58 de ani, a fost condamnată la opt ani de detenţie şi obligată să restituie părţilor vătămate prejudiciile morale şi materiale cauzate.

Sentinţa este cu drept de atac. 

O persoană a decedat în urma unui accident rutier produs lîngă Peresecina, Orhei

O persoană a decedat, iar alte două au fost transportate la spital în urma unui accident rutier produs astăzi la ieşirea din localitatea Peresecina, raionul Orhei.

Potrivit Serviciului Protecţiei Civile şi Situaţiilor Excepţionale, în accident a fost implicat un autoturism şi un microbuz. În primul mijloc de transport se aflau trei persoane. Două dintre acestea au fost transportate cu traumatisme la spital. La volanul automobilului se afla un bărbat de 50 de ani, care a decedat în urma impactului.

Şoferul microbuzului nu a avut de suferit. La faţa locului s-a deplasat echipa de descarcerare din cadrul Direcţiei situaţii excepţionale Orhei şi echipa de pompieri. Circumstanţele în care s-a produs accidentul şi cauza acestuia sînt cercetate de către organele de drept.

Sursa: Moldpres