INFRACŢIONAL

Un agent de pază a fost condamnat pentru acte de tortură

Un agent de pază a fost condamnat la cinci ani de închisoare cu suspendarea executării pedepsei pe un termen de probă de cinci ani pentru comiterea torturii şi vătămarea intenţionată gravă a integrităţii corporale. Procurorii anunţă că vor contesta verdictul non – privativ de libertate.

Prin aceeaşi sentinţă, bărbatul a fost privat de dreptul de a exercita funcţii sau activităţi ce ţin de paza bunurilor sau persoanelor pe un termen de patru ani.

Potrivit Procuraturii Generale, în luna decembrie 2011, în urma unui semnal de alarmă parvenit de la o sală de jocuri de noroc din oraşul Sîngera, angajatul s-a deplasat la faţa locului, unde un bărbat spărsese un geam şi refuza să achite prejudiciul cauzat. Agentul de pază, care avea misiunea doar de a calma spiritele şi de a chema poliţia, a lovit bărbatul de mai multe ori, cauzîndu-i leziuni corporale grave.

În prezent, procurorii instrumentează şi alte cazuri similare, în unul dintre care, un colaborator de poliţie, aflîndu-se în afara serviciului, a fost torturat de către cîţiva agenţi de pază.

Un tînăr este suspectat de furt în valoare de un milion de lei dintr-o casă din Sîngera

Un cetăţean al României, în vîrstă de 24 ani, a fost reţinut de către poliţie, fiind suspectat de furt în valoare de aproximativ un milion de lei dintr-o locuinţă din comuna Sîngera.

Victima a comunicat poliţiei că individul i-ar fi sustras mai multe ceasuri de mînă, mijloace financiare, bijuterii din aur, monede de colecţie, telefoane mobile, precum şi alte bunuri materiale.

Potrivit poliţiei, tînărul ar fi fost prieten cu fiica proprietarului şi astfel cunoştea despre existenţa lucrurilor de preţ din locuinţă.

În momentul reţinerii suspectului, asupra lui au fost depistate cîteva obiecte furate din locuinţă. Acesta a recunoscut că a pătruns în casă prin forţarea uşii.

Bănuitul este cercetat penal pentru furt în proporţii deosebit de mari şi riscă pînă la 12 ani de închisoare.

Sursa: Moldpres