INFRACŢIONAL

Trei angajaţi ai unei bănci sînt cercetaţi penal pentru delapidare de mijloace financiare

Directorul filialei unei bănci din raionul Rîşcani, contabilul-şef adjunct şi şeful depozitului de valori au fost reţinuţi de către ofiţerii şi procurorii anticorupţie. Cele trei persoane sînt cercetate penal pentru delapidarea a peste 10 milioane de lei. Potrivit Centrului Naţional Anticorupţie, dosarul în acest caz a fost iniţiat în baza unei sesizări a administraţiei instituţiei bancare care a depistat lipsa numerarului după efectuarea unui audit intern. Conform datelor preliminare, suspecţii ar fi delapidat banii în perioada 2007-2014. În acest caz a fost iniţiată o cauză penală. Dacă vor fi găsite vinovate, persoanele riscă închisoare de la 8 la 15 ani. În urma acţiunilor de urmărire penală, figuranţii au restituit o parte din mijloacele sustrase. Judecătoria Buiucani a emis mandat de arest pe numele celor trei învinuiţi pe un termen de la 20 la 25 de zile.

Un biciclist a fost tamponat mortal la Ungheni

Un biciclist în vîrstă de 84 de ani a decedat după ce a fost tamponat mortal de un automobil în centrul oraşului Ungheni. Solicitat de agenţie, ofiţerul de presă al Inspectoratului Naţional de Patrulare, Uliana Catan, a precizat că tragedia s-a produs pe strada Ştefan cel Mare, în jurul orei 22.30. Conform datelor preliminare, de vină ar fi şoferul automobilului, în vîrstă de 21 de ani, care nu s-a asigurat şi a ieşit la depăşire. Şoferul automobilului urmează să fie cercetat penal. Dacă va fi găsit vinovat, acesta riscă o pedeapsă cu închisoare pe un termen de pînă la şapte ani şi privarea de dreptul de a conduce vehicule pe un termen de patru ani.

9 persoane au ajuns la spital după ce s-au intoxicat într-un local din Leova

Nouă persoane au ajuns la spital după ce s-au intoxicat la o cumetrie într-un local din oraşul Leova. Solicitat de agenţie, medicul epidemiolog de la Centrul de sănătate publică Leova, Svetlana Ion, a declarat că pacienţii, majoritatea cu vîrsta de pînă la 35 de ani, aveau diverse simptome cum ar fi: dureri abdominale, cefalee, greţuri şi stare de vomă. În prezent, starea bolnavilor este stabilă. Pacienţii se vor afla la spital pînă joi, cînd se vor afla rezultatele analizelor. În prezent, poliţia investighează cauza exactă de producere a intoxicaţiei. Un caz asemănător a avut loc în luna septembrie anul trecut, cînd în urma unei ceremonii organizate la un restaurant din capitală, o persoană a decedat, iar alţi zeci de oameni s-au ales cu intoxicaţii grave din cauza că ar fi consumat bucate infectate cu salmonela. O sentinţă finală în privinţa acestui caz nu a fost încă enunţată de procurori.

Sursa: Moldpres