INFRACŢIONAL

O femeie din capitală este bănuită că a înşelat cel puţin 20 de oameni

O femeie din capitală este bănuită de săvîrşirea unui şir de escrocherii. Direcţia Poliţie a municipiului Chişinău anunţă că, prin înşelăciune şi abuz de încredere, bănuita, în vîrstă de 33 ani, ar fi luat de la cel puţin 20 de persoane cîte 350-400 de euro sub pretextul perfectării vizelor şi actelor necesare pentru angajarea în cîmpul muncii peste hotarele ţării.

În cadrul acţiunilor de urmărire penală, s-a constatat că femeia închiria un oficiu în sectorul Rîşcani, unde ar fi perfectat acte dubioase de plecare peste hotarele ţării. Drept dovadă că clienţii au achitat sumele solicitate, femeia le elibera bonuri de plată, dar care nu aveau nicio valoare juridică.

Victimele au declarat la poliţie că, ajunse peste hotare, nu au obţinut locul de muncă promis de femeie, întrucît angajatorul nu a răspuns la telefon. Reveniţi în ţară, oamenii au încercat fără succes să-şi întoarcă banii cheltuiţi.

În privinţa bănuitei au fost iniţiate mai multe cauze penale pentru escrocherie, care prevăd amenzi în mărime de 10 la 20 de mii de lei sau închisoare de la 2 pînă la 6 ani. Potrivit deciziei instanţei de judecată, bănuita este cercetată penal în stare de libertate.

Doi tineri au fost reţinuţi cu droguri

Un echipaj al Inspectoratului Naţional de Patrulare a reţinut un tînăr de 23 de ani, domiciliat în raionul Rîşcani. Acesta este bănuit de transportarea substanţelor narcotice, care urmau a fi comercializate în municipiul Bălţi. Un caz similar a avut loc şi la Chişinău.

Potrivit unui comunicat de presă al Inspectoratului Naţional de Patrulare, în portbagajul maşinii tînărului din Rîşcani au fost depistate 2 pungi de culoare neagră, cu capsule de mac. Preţul estimativ al mărfii pe piaţa neagra ajunge la 5 mii de lei.

În capitală, un inspector de patrulare a reţinut un tînăr care avea asupra sa peste 3 grame de heroină şi o seringă cu substanţă narcotică pregătită pentru injectare. Reţinerea a avut loc în preajma unei staţii PECO din sectorul Ciocana al capitalei. Poliţistul a observat două persoane care aveau un comportament suspect. La apariţia reprezentantului organului de drept, unul dintre suspecţi s-a apropiat de un automobil şi a aruncat din el nişte obiecte.

Ajuns mai aproape, inspectorul a observat o seringă cu masă lichidă de culoare brună şi un pachet de ţigări în care se afla un pliculeţ de hîrtie. Un tînăr, în vîrstă de 24 de ani, a fost reţinut, iar celălalt a reuşit să se ascundă.

Sursa: IPN