INFRACŢIONAL

Lovit de o maşină şi lăsat să moară pe marginea drumului

Cadavrul unui bărbat de 70 de ani a fost depistat în dimineaţa zilei de joi, 9 ianuarie, pe marginea drumului, în apropierea satului Corten, raionul Taraclia, de către cîţiva localnici. Ajunşi la faţa locului, oamenii legii au stabilit că bărbatul a decedat în urma unui accident rutier, iar şoferul vinovat a părăsit locul infracţiunii. Ofiţerul de presă al Inspectoratului Naţional de Patrulare, Sabina Cojuşnean, a comunicat că identitatea victimei a fost stabilită. Bărbatul era originar din satul Baurci, raionul Ceadîr-Lunga, şi se presupune că a venit în vizită la rudele sale din Corten. Poliţiştii au identificat şi două mijloace de transport care au circulat în momentul accidentului pe traseul din preajma satului Corten. După ce au interogat şoferii, s-a constatat că vinovat de producerea accidentului se face un locuitor al satului Gaidar, raionul Ceadîr-Lunga, în vîrstă de 28 de ani, care conducea un camion. Acesta a spus că nu a observat bărbatul din cauza ceţii.

Studenţi reţinuţi pentru jaf

Trei studenţi din capitală au ajuns pe mîna poliţiei, fiind bănuiţi de comiterea a cel puţin trei jafuri în stradă, în sectorul Botanica, pe parcursul lunii decembrie. Aceştia s-au dovedit a fi originari din comuna Truşeni şi au vîrste cuprinse între 17 şi 19 ani. Potrivit unui comunicat de presă al Inspectoratului General de Poliţie, studenţii sînt bănuiţi că au lăsat mai multe femei tinere fără genţi. Pagubele aduse se ridică la 7 mii de lei. Dacă vor fi găsiţi vinovaţi, tinerii riscă închisoare de la 5 pînă la 7 ani.

Un bărbat a fost călcat de tren la Străşeni

Un bărbat a fost lovit mortal de un tren, în după amiaza zilei de joi, 9 ianuarie, în timp ce vorbea la telefon. Ofiţerul de presă al Inspectoratului Naţional de Patrulare, Diana Fetco, a menţionat că bărbatul mergea pe calea ferată şi, probabil, nu a auzit locomotiva care venea din spate. Tragedia s-a produs pe tronsonul de cale ferată între staţia Romaşca şi oraşul Străşeni. Oamenii legii stabilesc identitatea persoanei decedate.

Cele mai multe accidente rutiere se produc vineri

Vineri este ziua în care se produc cele mai multe accidente rutiere. Potrivit statisticilor Inspectoratului Naţional de Patrulare, în anul 2013 cele mai multe accidente rutiere s-au produs în luna septembrie. Intervalul în care au loc cel mai frecvent accidente este de la ora 18.00 la 20.00. Ofiţerul de presă al Inspectoratului Naţional de Patrulare, Diana Fetco, a menţionat că, pe parcursul anului 2013, pe teritoriul Republicii Moldova au fost înregistrate peste 2600 de accidente rutiere. În urma acestora, 295 de persoane şi-au pierdut viaţa, iar altele peste 3000 au fost traumatizate. Comparativ cu anul 2012, numărul total al accidentelor rutiere s-a redus cu 4,1%.

Sursa: IPN