INFRACŢIONAL

Două angajate ale unei Asociaţii de Economii au fost condamnate la opt ani de închisoare

Directorul executiv şi contabila unei Asociaţii de Economii şi Împrumut cu sediul în satul Criva, raionul Briceni, au fost condamnate la opt ani de închisoare pentru comiterea unei escrocherii în proporţii deosebit de mari. Potrivit datelor Procuraturii Generale, în februarie 2009, inculpatele au încheiat cu o persoană un contract de depunere de economii în sumă de 20 de mii de euro, pe un termen de trei luni. Contrar prevederilor legale, directorul executiv şi contabila nu au înregistrat respectivul contract, nu l-au reflectat în documentele contabile primare şi centralizatoare şi nici în rapoartele financiare ale asociaţiei, însuşind ilicit suma depusă de pătimit. În baza probelor prezentate de Procuratura raionului Briceni, instanţa de judecată le-a stabilit inculpatelor pedepse a cîte opt ani de detenţie, cu privarea de dreptul de a ocupa funcţii şi de a exercita activităţi în sfera financiar-bancară pe un termen de trei ani.

Poliţia de Frontieră a depistat 10 kg de droguri transportate din Grecia

Zece kilograme de marijuana în sumă de 3,5 mln de lei au fost capturate de Poliţia de Frontieră, iar patru membri ai unui grup criminal specializat în contrabandă cu substanţe narcotice au fost reţinuţi. Potrivit autorităţilor, drogurile erau camuflate în colete şi transportate de un autocar cu itinerarul Atena – Chişinău. Coletele urmau a fi preluate de către traficanţi, iar drogurile realizate pe teritoriul ţării. În scopul reţinerii adevăraţilor destinatari, trecerea frontierei de stat a fost facilitată intenţionat. Persoanele reţinute sînt cercetate penal şi riscă privaţiune de libertate pe un termen de pînă la 15 ani.

Oamenii legii au confiscat articole pirotehnice în sumă de 42 mii de lei

Un tînăr de 21 de ani originar din Bălţi a fost reţinut de poliţie pentru comercializarea ilegală a circa 800 de articole pirotehnice în sumă de 42 mii de lei. Potrivit poliţiei, marfa nu avea acte de provenienţă şi nici certificat de conformitate necesar pentru produsele expuse spre comercializare. Dacă va fi găsit vinovat, tînărul riscă o amendă de pînă la două mii de lei cu confiscarea mărfii. În perioada 22-24 decembrie curent, poliţia a intensificat activităţile de prevenire, contracarare şi comercializare a articolelor pirotehnice. În municipiul Chişinău au fost ridicate circa 2000 de articole pirotehnice.

Sursa: Moldpres