INFRACŢIONAL

Omor în sectorul Ciocana al capitalei

O femeie de 35 de ani a fost omorîtă în seara zilei de luni, 16 decembrie, în scara blocului în care locuia, din sectorul Ciocana al capitalei. Femeia a fost depistată de vecini cu multiple tăieturi. Ofiţerul de presă al Direcţiei Poliţie a municipiului Chişinău, Natalia Stati, a comunicat că femeia a fost omorîtă în jurul orei 21.30 şi nu a fost jefuită. Alte informaţii nu sînt făcute publice.

Condamnaţi pentru violarea unei minore

Trei tineri din Criuleni au fost condamnaţi la 10 ani de închisoare pentru violarea unei minore. Potrivit datelor Procuraturii Generale, în octombrie 2010, tinerii au întîlnit minora la marginea satului în care locuiau toţi patru. Agresorii au aplicat forţa fizică asupra victimei, după care au violat-o. Familia fetei a aflat despre cele întîmplate abia peste cîteva luni de la incident, cînd s-a constatat că fiica lor, în vîrstă de 14 ani, este însărcinată. Rudele au alertat oamenii legii, care au deschis un dosar penal pentru viol. În iulie 2011, victima a născut un copil. Doi dintre inculpaţi, care la momentul comiterii infracţiunii aveau cîte 14 ani, au fost recent condamnaţi la cîte 10 ani de detenţie, cu încătuşarea imediată, chiar din sala de judecată, iar al treilea este dat în urmărire.

Pedofil, va ispăşi 13 ani de închisoare

Un tînăr de 26 de ani a fost condamnat la 13 ani privaţiune de libertate după ce a răpit şi a violat o minoră de 8 ani. Procurorii consideră pedeapsa prea blîndă şi o vor contesta. Potrivit unui comunicat de presă al Procuraturii Generale, cazul a avut loc în luna iunie curent. În stare de ebrietate alcoolică, inculpatul a ademenit pe imaşul din apropierea satului o minoră de 8 ani, căreia i s-a prezentat ca fiind angajat al poliţiei. În continuare, prin ameninţarea cu moartea, a răpit copila, a tîrît-o într-o carieră de nisip de pe malul rîului Răut şi a violat-o. Individul a fost reţinut a doua zi, iar în cadrul audierilor şi-a recunoscut fapta. Potrivit procurorilor, acesta este căsătorit şi are la întreţinere un copil minor.

Sursa: IPN, Moldpres