INFRACŢIONAL

Un poliţist din Drochia este cercetat pentru corupere pasivă

Un ofiţer de investigaţii din cadrul Inspectoratului de Poliţie nr.2 din Pelinia, Drochia, a fost reţinut în flagrant delict de către ofiţerii Centrului Naţional Anticorupţie (CNA). Acesta este bănuit de corupere pasivă. Iniţial, omul legii ar fi extorcat şi primit 500 de lei, iar ulterior ar mai fi pretins încă 600 de euro, pentru a nu înregistra în privinţa feciorului denunţătorului un material privind furtul de bunuri dintr-o locuinţă. Potrivit CNA, reţinerea a avut loc după primirea banilor extorcaţi, în faţa sectorului de poliţie din localitate. Suspectul a fost recunoscut în calitate de bănuit şi este în prezent reţinut pentru 72 de ore. Dacă va fi găsit vinovat, acesta riscă o pedeapsă cu închisoarea de la cinci la zece ani, cu amendă în mărime de la 20 la 60 de mii de lei şi cu privarea de dreptul de a ocupa anumite funcţii sau de a exercita o anumită activitate pe un termen de pînă la cinci ani.

Tînărul care a violat şi omorît o minoră în raionul Nisporeni a fost condamnat

Tînărul care, la începutul acestui an, a violat şi a omorît o minoră într-o pădure din raionul Nisporeni a fost condamnat la 20 de ani de detenţie în penitenciar de tip închis. Procurorii consideră pedeapsa aplicată inculpatului ca fiind prea blîndă, motiv pentru care sentinţa va fi atacată cu apel. Şefa serviciul de presă al Procuraturii Generale, Maria Vieru, a declarat că procurorii cer 25 de ani de închisoare pentru 2 capete de acuzare – viol şi omor intenţionat. Din probele Procuraturii Nisporeni reiese că la 24 ianuarie anul curent, o adolescentă, deplasîndu-se spre satul unde locuia sora sa, a fost violată de un individ. Fata l-a ameninţat pe agresor că îl va denunţa la poliţie, iar ultimul a înjunghiat-o mortal. Cadavrul fetei a fost găsit în aceeaşi zi, iar inculpatul, în vîrstă de 20 ani, şi-a recunoscut fapta. Pe acest caz, Procuratura raionului Nisporeni a dispus efectuarea expertizei medico-legale genetice (ADN) de către organele competente ale României. Rezultatele expertizei ADN au confirmat faptul violului şi asasinării minorei anume de către inculpat. Adolescenta a fost găsită moartă într-o pădure între satele Păruceni şi Boldureşti, raionul Nisporeni. Fata, în vîrstă de 17 ani, originară din satul Bălăneşti, avea o plagă de cuţit în regiunea gîtului. Adolescenta a fost depistată de către nişte oameni care efectuau lucrări în pădure.

Trei bărbaţi specializaţi în furturi din locuinţe au fost reţinuţi în flagrant

Trei bărbaţi de 37, 38 şi 44 de ani din capitală au fost reţinuţi de poliţie în timp ce încercau să sustragă bunuri dintr-un apartament din sectorul Ciocana. Potrivit autorităţilor, suspecţii se asigurau că proprietarii nu sînt acasă şi pătrundeau în locuinţe deschind uşa cu cheia potrivită. În momentul reţinerii, asupra lor au fost depistate bijuterii din aur şi bani. În prezent, bărbaţii sînt cercetaţi penal şi riscă privaţiune de libertate de pînă la patru ani.

Un şef de la Calea Ferată va fi judecat pentru trafic de influenţă

Dosarul şefului Secţiei control şi revizie a ÎS Calea Ferată a ajuns pe masa judecătorilor. Funcţionarul a fost reţinut acum o lună, fiind învinuit de trafic de influenţă. Potrivit anchetei, bărbatul ar fi extorcat 1000 de dolari de la o persoană pentru a o angaja, prin transfer, în calitate de însoţitor de vagon de cursă lungă. Operaţiunea de reţinere a avut loc pe teritoriul Gării Feroviare din capitală în biroul de serviciu al funcţionarului. Bărbatul a predat benevol banii ofiţerilor de urmărire penală. Funcţionarul s-a aflat în custodia CNA pentru 72 de ore, după care a fost plasat în arest la domiciliu. Dacă va fi găsit vinovat, el riscă o amendă în mărime de la 10 mii la 30 de mii de lei sau închisoare de pînă la 5 ani.

Reţinut pentru că ar fi transportat ilegal două tone de carne

Un conducător auto a fost reţinut de colaboratorii vamali pentru că ar fi încercat să introducă pe pieţele din capitală peste două tone de carne congelată de pasăre, transportată în condiţii sanitare precare. Potrivit serviciului de presă al vămii, şoferul a fost stopat în timp ce se deplasa prin localitatea Stohnaia, raionul Rezina. În urma controlului vamal, a fost depistată carne congelată de pasăre fără acte de provenienţă sau documentele vamale care să demonstreze circuitul legal al acesteia pe teritoriul ţării. În prezent, cazul este cercetat de oamenii legii. Dacă va fi găsit vinovat, bărbatul riscă o amendă contravenţională de 1500 de lei, precum şi confiscarea mărfii.

Sursa: Moldpres, IPN