INFRACŢIONAL

Un interlop aflat în căutare internaţională a fost reţinut în R. Moldova

Un interlop străin aflat în căutare internaţională de către autorităţile din Italia şi Macedonia a fost reţinut de poliţia din Republica Moldova. Potrivit autorităţilor, individul, în vîrstă de 30 de ani, a pătruns ilegal pe teritoriul Republicii Moldova. Acesta se afla în căutare internaţională pentru furt calificat, exploatare sexuală, vătămare corporală care a cauzat deces, păstrarea ilegală a armelor şi materialelor explozive. În prezent, suspectul se află în arest pe un termen de 18 zile şi urmează a fi extrădat.

Militar, condamnat pentru omorul din imprudenţă al camaradului

Militarul Brigăzii nr. 1 Infanterie Motorizată „Moldova“ din municipiul Bălţi, care şi-a împuşcat mortal camaradul, a fost condamnat la patru ani de detenţie. Tragedia s-a produs pe 12 iulie curent pe teritoriul Brigăzii. Inculpatul a încălcat regulile de mînuire a armei şi a rănit mortal un coleg. Victima, în vîrstă de 19 ani, a decedat la spital. Potrivit Procuraturii Generale, instanţa de judecată l-a obligat pe inculpat să achite în folosul succesorului părţii vătămate un prejudiciu moral în sumă de 300 de mii de lei. Unitatea militară în care s-a produs incidentul a fost obligată să achite familiei victimei un prejudiciu material în sumă de peste 18 mii de lei. Sentinţa este cu drept de atac.

Un bărbat şi o femeie au fost condamnaţi pentru că au ucis o taximetristă

Un bărbat şi o femeie, care în vara anului trecut au omorît o taximetristă, au fost condamnaţi la închisoare. Victima a fost găsită moartă într-o plantaţie de viţă de vie din apropierea oraşului Ialoveni. Potrivit actului de învinuire, inculpaţii au comandat o călătorie în oraşul Comrat, însă pe drum au atacat taximetrista cu un cuţit de bucătărie. Pentru a ascunde urmele crimei, au incendiat automobilul, furînd mai întîi din el două telefoane mobile, un Ipod şi bani în sumă de 3 mii de lei. Pentru comiterea omorului intenţionat, tîlhăriei, răpirea mijlocului de transport şi tentativă de distrugere intenţionată a bunurilor, bărbatul, în vîrstă de 33 de ani, a fost condamnat la 25 ani de detenţie, iar femeia, care i-a fost complice, la 15 ani de închisoare. Prin aceeaşi sentinţă, instanţa a dispus încasarea de la inculpaţi în folosul succesorului părţii vătămate a sumei de 190 de mii de lei drept prejudiciu moral şi material cauzat. Taximetrista omorîtă avea 34 de ani.

Angajat SIS este acuzat că a accidentat 5 persoane fiind în stare de ebrietate

Un angajat al Serviciului de Informaţii şi Securitate (SIS) este acuzat că, fiind în stare avansată de ebrietate, a lovit cu maşina într-un automobil ce staţiona pe acostament în satul Bardar, Ialoveni, iar ca rezultat 5 persoane au fost traumatizate, printre care 3 copii. Accidentul s-a produs în luna septembrie anul trecut, iar pînă acum instanţa de judecată a anulat de 3 ori ordonanţă de urmărire penală a angajatului SIS. Avocatul Vitalie Ţaulean, care apără interesele persoanelor rănite în accident, a menţionat, în cadrul unei conferinţe de presă, că angajatul SIS nu a fost tras la răspundere penală, iar mai grav este faptul că vinovată de producerea accidentului a fost declarată şoferiţa automobilului parcat regulamentar pe acostament.

Sursa: Moldpres, IPN