INFRACŢIONAL

Condamnat la 7 ani de închisoare pentru escrocherie

Un bărbat în vîrstă de 37 de ani a fost condamnat la 7 ani de închisoare pentru escrocherie. Potrivit datelor Procuraturii Generale, în perioada decembrie 2009 – martie 2010, inculpatul a obţinut ilicit de la o tînără 2000 de euro, pentru ca să depună actele şi să o ajute la redobîndirea cetăţeniei române. Inculpatul, aflînd că fata este studentă la medicină, i-a mai promis că o va ajuta să se angajeze la rezidenţiat contra sumei de 3000 de euro, astfel primind un avans de 2500 de euro. Afacerea ilegală a escrocului a ieşit la iveală atunci cînd victima a aflat că actele ei şi ale fratelui său nici nu au fost depuse la consulat, iar inculpatul nu mai răspundea la apeluri telefonice. Pentru săvîrşirea escrocheriei în proporţii mari, inculpatul, în vîrstă de 37 de ani, a fost recent condamnat la 7 ani de închisoare, cu încasarea în beneficiul părţii vătămate a sumei de 4500 de euro.

Riscă ani grei de închisoare după ce şi-au ucis amicul

Doi bărbaţi din capitală riscă ani grei de închisoare după ce şi-au ucis amicul de la care unul dintre ei împrumutase 25 de mii de lei. Potrivit datelor Procuraturii Generale, un bărbat din municipiul Chişinău a împrumutat de la un amic 25 de mii de lei, fapt autentificat la notar. În august anul curent, inculpatul, împreună cu un complice, au convins victima să meargă împreună la volanul automobilului său pentru a stabili condiţiile unei pretinse afaceri. Ajunşi într-o pădure din apropiere de oraşul Călăraşi, inculpaţii l-au legat pe bărbat şi l-au bătut, l-au deposedat de aproximativ 3000 de lei, după care au silit victima prin tortură să semneze o recipisă prin care se menţiona că suma de bani împrumutată i-a fost returnată. După aceea l-au omorît cu un ciocan. Inculpaţii, în vîrstă de 29 şi 34 de ani, au îngropat cadavrul în pădure, după care au părăsit locul crimei însuşind automobilul victimei. Procurorii au finalizat urmărirea penală şi au expediat dosarul spre examinare în instanţa de judecată. Dacă vor fi găsiţi culpabili de săvîrşirea omorului intenţionat şi tîlhăriei, inculpaţii riscă o pedeapsă de pînă la 20 ani de închisoare.

Trei persoane şi-au pierdut viaţa în incendii în week-end

Trei persoane şi-au pierdut viaţa în incendiile care au avut loc pe parcursul zilelor de odihnă. Potrivit Serviciului Protecţiei Civile şi Situaţiilor Excepţionale, pe parcursul week-end-ului, în Republica Moldova au avut loc cinci incendii, iar în două din ele, trei persoane şi-au pierdut viaţa. Primul caz soldat cu victime a avut loc în sectorul Buiucani al capitalei. În noaptea de 24 noiembrie, Serviciul 901 a fost alertat pentru a interveni la stingerea unui incendiu izbucnit pe strada Ioana Radu nr.29. Ajunşi la faţa locului, pompierii au stabilit că focul a cuprins un vagon de metal. În procesul intervenţiei, angajaţii Serviciului au depistat cadavrele carbonizate a două persoane, care încă nu au fost identificate. Inspectorii supravegherii de stat a măsurilor contra incendiilor verifică toate circumstanţele producerii incendiului. Una dintre versiunile înaintate este încălcarea regulilor de apărare împotriva incendiilor la exploatarea sobei. Un alt incendiu în care a mai murit un om a avut loc în localitatea Pelinei, raionul Cahul.

Sursa: Moldpres