INFORMAŢIA CARE SCHIMBĂ REPERUL CREŞTINĂTĂŢII!

Ce nu ştiai despre Iisus Hristos

Creştinismul este una din cele mai răspîndite religii de pe Pămînt, iar simbolul cel mai important al religiei creştine este Iisus Hristos, fiul lui Dumnezeu care s-a jertfit pentru omenire. Creştinii sînt învăţaţi că data de naştere a lui Iisus este 25 decembrie, însă conform unor astronomi această este falsă şi reprezintă doar o convenţie, iar data reală a naşterii Mîntuitorului ar fi în luna iunie.

Cine a fost Iisus Hristos? Cînd a murit? Cînd a înviat sau cînd s-a născut? Sînt întrebările la care specialiştii caută răspunsuri de mai bine de 2.000 de ani.

Cînd s-a născut? Conform Evangheliei după Luca, Iisus s-a născut vara, iar conform astronomilor australieni acesta s-a născut în luna iunie. Potrivit cercetătorilor steaua care i-a condus pe cei trei magi pînă la locul naşterii lui Iisus a apărut pe data de 17 iunie, nu pe 25 decembrie.

Dave Reneke, un astronom australian a folosit un software complex pentru a cartografia poziţia exactă a tuturor corpurilor cereşti şi a alcătuit harta nocturnă a cerului.

Astronomul australian a folosit ca reper “Evanghelia după Matei”, iar naşterea simbolului creştinismului a avut loc pe data de 17 iunie, în anul 2 î. Hr.

Cum a apărut data de 25 decembrie? Se pare că această dată a fost lansată în secolul al IV-lea sub domnia lui Constantin cel Mare de mai marii Bisericii pentru a înlocui o sărbătoare păgînă celebrată pe acea dată - naşterea Soarelui.

Sursa: Obiectiv.info