INDIA ESTE INTERESATĂ SĂ FACĂ INVESTIŢII ÎN ECONOMIA NOASTRĂ

Premierul Iurie Leancă a avut, în prima jumătate a zilei de luni, o întîlnire cu ministrul de Stat pentru Afaceri Externe al Indiei, Preneet Kaur, care se află într-o vizită oficială în ţara noastră.

Oficialii au discutat despre stadiul actual şi perspectiva cooperării bilaterale, dinamizarea dialogului politic.

Şeful Executivului de la Chişinău a declarat în context că Republica Moldova manifestă interes pentru sporirea investiţiilor indiene în economia moldovenească şi aplicarea tehnologiilor indiene în domeniile sănătate, energie regenerabilă, agricultură şi industrie.

„Cred că India are un mare potenţial de a investi în Republica Moldova şi manifestă interes în acest sens”, a menţionat Preneet Kaur. Dînsa a spus că India este interesată într-o cooperare intensă cu Republica Moldova, inclusiv în domeniul economic. În cadrul întrevederii, a fost apreciată cooperarea în domeniul educaţiei, fiind manifestat interesul pentru promovarea unor relaţii interuniversitare. Un exemplu în acest sens este Universitatea de Medicină şi Farmacie din Chişinău, unde în ultimii 15 ani şi-au făcut studiile peste 30 de studenţi indieni. Totodată, s-a anunţat că Chişinăul examinează posibilitatea numirii unui Ambasador non-rezident la New Delhi, acum ţara noastră avînd în India un Consul Onorific.