Inca un act terorist in Franta: Doi morti si doi raniti

Două persoane au fost ucise, iar alte două au fost rănite, Joi, în urma unui atac cu un cuţit, comis într-o suburbie a Parisului, a informat o sursă a Poliţiei, relatează Le Figaro. Atacul a avut loc în Trappes, regiunea Yvelines. Sursa a mai anunţat că atacatorul a fost neutralizat de autorităţile franceze. Potrivit Reuters, atacatorul a murit după ce a fost împuşcat de ofiţerii de Poliţie. Sursa a mai informat că individul ar fi strigat "Allahu akbar" în timpul incidentului. 

Autorităţile franceze au anunţat că două persoane au fost ucise şi o alta a fost rănită grav în atacul de la Trappes. Potrivit unei surse din Ministerul de Interne francez, cele două persoane ucise sunt mama şi sora atacatorului. Autorul atacului a fost împuşcat mortal de Poliţie. „Operaţiunea Poliţiei s-a încheiat, persoana a fost neutralizată şi este moartă“, a anunţat Prefectura locală pe Twitter.

Postul de televiziune BFM TV a afirmat că bărbatul a strigat „Allahu akbar“, însă Poliţia nu a putut confirma această informaţie şi încearcă să determine dacă acest atac a avut caracter terorist. „Motivul atacului nu este cunoscut şi au loc cercetări“, a spus o sursă din cadrul Poliţiei. Potrivit unei surse din cadrul Poliţiei Antiteroriste, circa 50 de persoane care au trecut prin „filiera Trappes“ au plecat să lupte în Irak şi Siria. Guvernul a plasat acest oraş de 30.000 de locuitori de la periferia Parisului pe o listă cu 30 de zone care necesită mijloace şi personal suplimentar ale Poliţiei.  

Reţeaua teroristă Stat Islamic a revendicat atacul cu cuţit, care a fost comis Joi într-o suburbie a Parisului, afirmînd că unul din membrii săi este responsabil pentru incident. Stat Islamic afirmă, într-o declaraţie publicată, pe site-ul de ştiri Amaq, că în atac a fost implicat un militant al reţelei teroriste. Cu toate acestea, organizaţia nu a oferit nici o dovadă că ar fi vorba despre un militant Stat Islamic.