INCA O DEMISIE: UNA DINTRE CELE MAI MARI COMPANII DIN TARA RAMINE FARA SEF

Directorul General Moldtelecom şi-a prezentat demisia. Acesta a plecat ”din proprie inițiativă” după ce premierul Maia Sandu a declarat că această companie a fost administrată în defavoarea statului.

Directorul General al Companiei ”Moldtelecom”, Dan Mitriuc, şi-a prezentat astăzi, 4 iulie, demisia. Instituția anunță printr-un comunicat de presă că demisia are loc ”din proprie inițiativă”.

Înainte de a pleca din funcție, Mitriuc le-a mulțumit tuturor colegilor pentru susținere, conlucrare și responsabilitate.

Acesta a fost numit în funcția de Directorul General al Companiei ”Moldtelecom” în aprilie 2016.

În cadrul ședinței Guvernului din 20 iunie, premierul Maia Sandu a criticat modul de administrare la compania ”Moldtelecom”. Premierul le-a mai cerut reprezentanților Agenției Proprietăți Publice să inițieze o anchetă pe marginea managementului de la ”Moldotelecom” și de la întreprinderea ”Metalferos”.

”Știm că aceste două companii de stat au fost folosite de către regimul precedent pentru a furniza milioane și milioane pentru a finanța partide politice și au fost delapidate de bani. În loc să contribuie la consolidarea proprietăților publice, aceste companii au fost administrate în defavoarea statului”, a declarat premierul.

Sursa: sputnik.md