INCA DOUA PERSOANE RETINUTE IN BELGIA IN LEGATURA CU ATENTATELE DE LA PARIS

Două persoane au fost reținute joi la Bruxelles și la Verviers, în estul Belgiei, în cadrul anchetei belgiene privind atentatele de la Paris, una în calitate de suspect și alta în calitate de martor, a indicat vineri parchetul federal belgian, relatează AFP.

Este vorba despre doi frați, a spus avocatul lor, Aurélie Jonkers, citat de agenția de presă Belga. Parchetul nu a făcut nicio precizare în acest stadiu.

În plus, avocatul lui Ali Oulkadi, un bărbat inculpat luni pentru că l-a condus pe Salah Abdeslam — un suspect-cheie încă dat în urmărire — la Bruxelles după atentatele de la Paris, a contestat vineri orice participare a clientului său la atentate.

Ali Oulkadi «contestă oficial aceste acuzații», a declarat Olivier Martins presei după o audiere la Palatul de Justiție din Bruxelles, unde a cerut punerea în libertate a clientului său, inculpat pentru «participare la activitățile unui grup terorist și la atentate teroriste».

Pînă în prezent, cinci suspecți au fost inculpați și plasați în detenție provizorie în Belgia în cadrul anchetei privind atentatele de la 13 noiembrie care s-au soldat cu 130 de morți la Paris. Doi suspecți originari din cartierul bruxellez Molenbeek, Salah Abdeslam și Mohamed Abrini, sînt în continuare căutați.

Sursa: Agerpres