In urma incrucisarii excesive a raselor, o ferma din SUA a creat un cal care pare scos din desenele animate

Avertismentul specialiştilor

Moda încrucişării raselor de animale pentru ca acestea să devină mai frumoase afectează şi în prezent caii. Veterinarii avertizează că practica afectează sănătatea animalelor. Încrucişarea extremă a animalelor a afectat deja animale precum bulldogul francez sau cîinii din rasa pug care au frecvent probleme respiratorii. Conform Telegraph, veterinarii sunt îngrijoraţi că practica se extinde şi la cai după ce o fermă din SUA a oferit pentru vînzare un cal cu un aspect straniu al capului. 

Ferma a descris  calul ca fiind cu un pas mai aproape de ''perfecţiune'', dar experţii avertizează că animalul ar putea întîmpina probleme respiratorii din cauza unui nas atît de turtit. Expertul în cabaline Tim Greet, din cadrul Rossdales Veterinary Service, afirmă că deşi caii pur sînge arabi sunt cunoscuţi pentru trăsăturile ''bombate'', noul mînz ''duce lucrurile la un nivel ridicol''. De asemenea, deformările ar putea fi mult mai dezastruoase pentru un cal decît pentru un cîine.

''Cîinii, precum oamenii, pot respira şi pe gură, dar caii respiră doar prin nări. Pentru un astfel de cal şi exerciţiile vor fi limitate,'' a declarat Greet. 

Jonathan Pycock, expert în reproducţie cabalină şi preşedinte al British Equine Veterinary Association (BEVA), a afirmat că acest cal reprezintă o variantă radicală a ceea ce a fost normal. După cum a avertizat acesta, forma capului cu un nas turtit ''nu are nici o funcţie şi i-ar putea provoca probleme respiratorii''.