In Toamna aceasta nu vom mai avea… Toamna!

Deja au fost elaborate prognozele meteorologice pentru Toamnă, din care rezultă că, în acest an, în Europa practic nu va fi Toamnă și că Vara va continua de la Marea Britanie și pînă în Ucraina. În țările scandinave nu vor lipsi incendiile de pădure, iar în Europa de Est va fi neobișnuit de cald. Potrivit prognozei, canicula care a fost caracteristică acestui sezon estival pe întregul continent se va menţine pînă la sfîrşitului perioadei de Toamnă. Însă, o schimbare minimă va avea loc în Sudul Europei, unde vor fi ploi, informează accuweather.com, citat de rador.ro

Cu toate că în insulele britanice, în Franţa şi în Germania Vara va continua, în Octombrie temperaturile vor scădea într-o oarecare măsură. În Marea Britanie, temperatura medie va fi mai ridicată cu 1-3 grade Celsius faţă de cea obişnuită, a declarat meteorologul AccuWeather, Ala Reppert. În comparaţie cu Marea Britanie, în Franţa, Olanda şi Germania vor fi puţin mai mari diferenţele de temperatură. Din Marea Britanie şi pînă în Germania, în luna Noiembrie ar putea să scadă temperaturile şi sunt şanse să plouă, astfel că va înceta seceta din ultimele luni. 

Cele mai multe precipitaţii vor cădea în Irlanda şi Scoţia. În Italia, Grecia şi în regiunea Balcanilor de Vest vor avea loc pînă în Septembrie furtuni devastatoare, în timp ce în celelalte zone ale regiunii va fi caniculă pînă la prima lună de Toamnă, după care vor veni ploile care vor ţine pînă în luna Octombrie sau Noiembrie. În Europa de Est, vremea fierbinte se va menţine pînă la sfîrşitul Toamnei chiar şi în ţările situate mai la Nord, ca de exemplu Polonia, Ucraina şi ţările baltice.