In timp ce Sandu vrea alegeri anticipate in Moldova, Angela Merkel sustine necesitatea unor restrictii mai stricte in Germania

Cancelarul german Angela Merkel a afirmat că judecînd după experienţa altor ţări europene nu există nici o alternativă la legea ”dură” privind combaterea coronavirusului care a intrat în vigoare Sîmbătă în Germania, relatează dpa, potrivit agerpres. Legea cunoscută sub numele de ”frînă de urgenţă” impune restricţii uniforme privind coronavirusul, cum ar fi restricţii pe timp de noapte, în zonele în care infecţiile se răspîndesc rapid. ”Nici o ţară care a reuşit să rupă al treilea val al pandemiei şi apoi a revenit la măsuri de relaxare nu a realizat aceasta fără măsuri dure, cum ar fi restricţii pe timp de noapte”, a declarat Angela Merkel în mesajul său video săptămînal. De aceea, Germania ”nu poate să evite măsurile”, a spus ea.

Legea, aprobată săptămîna aceasta de către Parlament, este amplu dezbătută deoarece permite Guvernului federal să înlocuiască deciziile la nivel de land, o schimbarea cheie a relaţiei dintre Guvernul federal şi cele din landuri.

Pînă în prezent, aproximativ 7% dintre cetăţenii din Germania au fost vaccinaţi complet. Procentajul de persoane care au primit prima doză de vaccin era de 22% Sîmbătă, potrivit Institutului Robert Koch pentru controlul bolilor.