In Regatul Unit, epidemia de COVID-19 se agraveaza: 53.135 de noi cazuri

Guvernul britanic a raportat Marţi 53.135 de noi cazuri de COVID-19, cel mai ridicat număr de infectări în Regatul Unit de cînd a început testarea masivă la jumătatea anului şi, de asemenea, o cifră în creştere semnificativă faţă de precedentul record de 41.385 de cazuri înregistrat Luni, transmite Reuters, potrivit agerpres.  

A crescut şi numărul deceselor asociate COVID-19, Marţi fiind înregistrate 414 noi decese, faţă de 357 Luni, iar numărul total al deceselor de la începutul pandemiei a ajuns în această ţară la 71.567.

Agravarea epidemiei survine după ce luna aceasta a fost confirmată existenţa în Regatul Unit a unei noi tulpini a coronavirusului SARS-CoV-2, mai contagioasă decît cele precedente.

În urma semnalării acesteia, Capitala Londra şi comitate învecinate, care însumează aproape jumătate din populaţia ţării, au fost plasate la nivelul maxim de restricţii antiepidemice. Astfel, magazinele neesenţiale şi majoritatea celorlalte activităţi comerciale sunt închise şi socializarea este limitată. Însă în mare parte din ţară restricţiile privind socializarea au fost relaxate pentru a permite familiilor să se întîlnească de Crăciun, ceea ce riscă să provoace o creştere şi mai mare a numărului infectărilor.

Un epidemiolog britanic care consiliază Guvernul, Andrew Hayward, a avertizat tot Marţi că Regatul Unit se îndreaptă către o ”catastrofă” în săptămînile următoare dacă nu ia măsuri mai severe.