IN CHISINAU ESTE AMENAJAT PARCUL „ALUNELUL”. SOCIALISTII DORESC RESTAURAREA FINTINILOR DIN ACEST PARC

Unul dintre locurile preferate de recreere pentru locuitorii din Chișinău, Parcul “Alunelul”, datorită eforturilor fracțiunii socialiștilor din Consiliul Municipal Chișinău, în curînd va fi restaurat. Deja de cîteva săptămîni, pe teritoriul parcului, cîteva echipe de muncitori activează încontinuu pentru a oferi unuia dintre cele mai populare parcuri “o viață nouă”. Lucrările de amenajare a parcului „Alunelul” au început la sfîrșitul lunii Iunie și se află în plină desfășurare: echipele specializate se ocupă cu asfaltarea, plantarea arborilor și a florilor, montarea pavajului la trotuare. Datorită eforturilor Partidului Socialiștilor din Consiliul Municipal, care a venit cu inițiativa de a fi alocate fonduri din buget, acum în acest loc favorit al orășenilor vor fi noi benzi pentru biciclete, zone de agrement și divertisment pentru copii, scrie Accent TV.

„De asemenea, la inițiativa fracțiunii socialiștilor, în acest parc au fost instalate cîteva terenuri de joacă, dar planificăm să mai instalăm unul, pentru că este necesar”, a spus președintele fracțiunii PSRM Dinari Cojocaru.

Mai mult de atît, consilierii municipali intenționează să găsească fonduri în bugetul municipal și pentru restaurarea fîntînelor, care vor deveni adevărate bijuterii ale parcului, așa cum era prevăzut cu mulți ani în urmă. “De asemenea, unul dintre obiectivele noastre este restaurarea fîntînelor. Deși, în prezent, finanțarea nu este mare, dar sper că pînă la sfîrșitul anului, înainte de revizuirea bugetului, vom aborda și ideea restaurării acestor fîntîni, care nu funcționează deja de mai mulți ani, și în locul acestora s-au făcut paturi de flori și nu e nici pe departe ce a fost odată”, a adăugat el. Potrivit lui Dinari Cojocaru, prima etapă de lucru trebuie încheiată pînă la data de 15 August curent.