IN CADRUL VIZITEI DE LUCRU LA BUDAPESTA, IGOR DODON A AVUT O INTREVEDERE CU PRESEDINTELE UNGARIEI, JANOS ADER

În cursul dialogului părțile au făcut un schimb de opinii privind stadiul actual al relațiilor bilaterale moldo-ungare, dar și perspectiva de dezvoltare a acestora pe viitor.

Președintele Republicii Moldova l-a felicitat pe dl Janos Ader cu împlinirea a 25 de ani de la stabilirea relațiilor diplomatice dintre statele noastre, menționînd caracterul durabil al relaţiilor moldo-ungare, reflectat în consolidarea constantă a dialogului politic bilateral în toate domeniile, inclusiv la nivelul organizaţiilor internaționale.

Totodată, interlocutorii au discutat despre noile initițiative legislative de asigurare a transparenței finanțării ONG-urilor, păstrarea și consolidarea statalității țărilor noastre. ”Inițiativa promovată de partenerii noștri ungari față de finanțarea ONG-lor, provenită din străinătate, este foarte interesantă și cred că ar putea fi pusă în aplicare și în Moldova”, a menționat Igor Dodon.

De asemenea, șeful statului a remarcat interesul pentru consolidarea și extinderea raporturilor de cooperare în toate sferele de interes comun, inclusiv în cel economic, cultural, investițional etc.

Igor Dodon a adresat șefului statului maghiar invitația de a efectua o vizită oficială în Republica Moldova.

Serviciul de Presă al Președinției R. Moldova